Baklavanın yeni çeşidi: Vegan baklava

Erzurum’da bir üretici içerisinde hiçbir hayvansal gıdanın yer almadığı vegan baklava yaptı. Yapımında süt, yumurta ve tereyağı kullanılmayan baklava müşterilerden tam puan alıyor.

YAŞAM 07.08.2021, 10:26 09.08.2021, 09:11
Baklavanın yeni çeşidi: Vegan baklava

Erzurum’da faaliyetlerini gösteren bir baklava firmasınca satışa çıkartılmış olan vegan baklava müşterilerce çok beğenildi. İçinde herhangi bir hayvansal gıda maddesi yer almayan soya sütü, zeytinyağı ve baklava şerbetiyle yapılan vegan baklavaya talepler son dönemlerde artış gösterdi.

Baklava ustası olan Selami Atiş, ilk defa Erzurum’da içinde bir hayvansal gıda yer almayan vegan baklava yaptı. Görüntüsü ve rengi ile klasik baklavalarla aynı olan vegan baklavaya ilgi yoğun.

“Günde 25-30 tepsi satış yapıyoruz”

Selami Atış, talep üzerine vegan baklavayı yaptıklarını söyleyerek, “Baklavayı yapmamı için yumurta değil baklava şerbeti, tereyağı değil zeytinyağı kullanıyoruz. Soğuk baklavada ise soya sütü kullandık.” şeklinde konuştu. Günlük olarak 30 tepsiye kadar satışın bulunduğunu söyleyen Atiş, Günde 25-30 tepsi satışı yapıyoruz. Hafif bir baklava türü. Çıtırlığı dahi diğer baklavalarla aynı. İlk defa Erzurum’da biz yaptık.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)