Bakanlık sokak hayvanları için harekete geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele kapsamında vatandaşın kendini evlerinde izole etmesi sebebiyle aç kalan sokak hayvanları için harekete geçti.

YAŞAM 05.04.2020, 10:52
Bakanlık sokak hayvanları için harekete geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP (Doğa Koruma ve Milli Parklar) Genel Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanların ihmal edilmemesi, aç ve susuz bırakılmaması maksadıyla gerekli tüm tedbirleri alacak.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı büyük bir titizlikle birçok önlemi hayata geçiren Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşın kendini izole etmek için sokağa çıkmaması nedeniyle aç kalan sokak hayvanları için de düğmeye bastı.

Bu kapsamda Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğüne bağlı 15 bölge, 81 il müdürlüğü ve 159 şeflik vasıtasıyla hayvanların herhangi bir nedenle ihmal edilmemesi, aç ve susuz bırakılmaması için bütün tedlirler alınacak, gerekli denetimler titizlikle yapılacak.

İllerde sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği halinde hayvanların barınmasından beslenmesine her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) taşra teşkilatı gerekli koordinasyonu ve kontrolü sağlayacak.

Ayrıca il şube müdürlükleri hayvanlarını besleyemeyen, bakımını yapamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara da talep etmesi halinde gerekli yardımı verecek.

Yorumlar (0)