Bakanlık duyurdu, marketler harekete geçti: Poşet sistemi değişiyor 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un imzasıyla yayınlanan yeni kararlara göre plastik poşet ücretleri 25 kuruşa sabitlenirken bundan sonra mağaza ve zincir marketlerde file, kağıt torba ya da bez çanta zorunluluğu başlıyor. 

YAŞAM 05.01.2022, 12:34 06.01.2022, 09:09
Bakanlık duyurdu, marketler harekete geçti: Poşet sistemi değişiyor 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” hakkında güncellemeye gitti. Murat Kurum’un imzasıyla yayınlanan güncel kararlara göre plastik poşet fiyatları 25 kuruşta sabitlendi.  



Yeni yılla birlikte zorunluluk getirildi 

2022 ile birlikte artık mağazalarda ve zincir marketlerde plastik poşetlerin yanı sıra çok kullanımlık olan kağıt ve bez torbalar, çantalar ve fileler satılacak. Bu ekipmanları bulundurmak ve müşteriye vermesi zorunlu olacak. Bu ekipmanlar, müşterilerin kolaylıkla görecekleri ve alabilecekleri yerlerde, kasaların yanında duracak. 



Taşıma araçları ücretsiz olabilecek 

Yeni esaslara göre market ve mağazalarda bulunan kağıt torbalar, bez çantalar ve fileler müşterinin isteği ve işletmenin kuralları doğrultusunda vatandaşa ücretsiz verilebilecek. Dileyen işletmeler ise bunları cüzi miktar karşılığında satacak. 

Yorumlar (0)