Bakanlık duyurdu: 50 sürekli işçi alımı yapılacak

Merkez teşkilatın ve farklı şehirlerde çalıştırmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 50 personel istihdam edilecek. İlan Resmi Gazete'de yayınlandı.

YAŞAM 28.11.2022, 09:42 28.11.2022, 13:56
Bakanlık duyurdu: 50 sürekli işçi alımı yapılacak

Kurum tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, istihdam edilecek 8 denizcilik uzman yardımcısı ve 23 ulaştırma ve haberleşme uzman yardımcısı merkez teşkilatında görevlendirilecek.

Sözlü ve yazılı olarak sınav yapılacak

Başvuru yapacak kişiler, 28 Kasım-27 Aralık dönemleri arasında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı'na (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) e-Devlet sistemi üzerinden giriş sağlayarak başvuru yapabilecek. Posta ve şahsen gerçekleştirilen başvurular onaylanmayacak. Adayların yalnızca bir başvuru hakkı bulunacak.

2021 veya 2022 lisans düzeyi Kamu Personel Seçme Sınavından alınan sonuçlara göre gerçekleştirilen başvurular içerisinden, en yüksek puanı olan adaylardan başlanarak atama sağlanacak. Kadro miktarının 4 katı kadar aday sözlü sınava davet edilecek.

Sözlü sınava girmek için hak kazanan kişilere dair liste ile sözlü sınav günü Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden (www.uab.gov.tr) duyurulacak. Adaylara ayrı bir şekilde yazılı olarak tebligat verilmeyecek. Sözlü sınav, 2023 yılında Ankara'da gerçekleştirilecek.

19 sürekli işçi alımı yapılacak

Bakanlığın başka bir ilanına göre, Trabzon, Samsun, İzmir ve İstanbul’da çalıştırılmak üzere 19 sürekli personel alınacak.

Başvurular ise Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesi üzerinden 28 Kasım-2 Aralık dönemleri arasında gerçekleştirilecek. Kişiler, iş başvurusu sağladıkları tarihler arasında açık iş ilanında ifade edilen kentlerden ilan edilen meslek kollarından yalnızca bir tanesine başvuruda bulunabilecek. İŞKUR tarafından paylaşılan liste içerisinde bulunan adayların kura çekimi 12 Aralık günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Konferans Salonu'nda noter beraberliğinde yapılacak.

Kura çekimi sonrasında sözlü, sözlü/uygulamalı sınava olan asıl adayların ve ihtiyaç duyulması durumunda yedeklerin hangi belgeleri getireceği, belge teslim alanları, tarihleri ve diğer işlemleri ile belge tesliminin ardından gerçekleştirilecek sözlü/uygulamalı sınava dair bilgiler "www.uab.gov.tr" internet sitesi üzerinden duyurulacak. Adaylara ayrı bir şekilde yazılı tebligat yollanmayacak.

Sözlü/uygulamalı sınavın ardından atama için seçilen asıl adayların, haklarında gerçekleştirilecek güvenlik soruşturması ve/veya arşiv incelemesinin olumlu sonuçlanmasını izleyen atama işlemleri yapılacak.

Yorumlar (0)