Bakan Soylu duyurdu: Otoyollarda hız limiti artırılıyor 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollardaki hız limitinin artırılması konusunun konuşulduğu ve otomobiller için 20 kilometreye kadar artırma yetkilerinin bulunduğunu aktardı. 

YAŞAM 24.06.2021, 16:51 24.06.2021, 17:03
Bakan Soylu duyurdu: Otoyollarda hız limiti artırılıyor 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu İzleme ve Yürütme Kurulu Trafik Güvenliği İhtisas Grupları Toplantısı’na katıldı. Soylu, toplantı sırasında yaptığı konuşmada, hız limitinin artırılması konusunda bir çalışma yapıldığını aktardı.  

Saatte 20 kilometreye kadar artırım yapılabilir 

Soylu: “Trafik kazalarının en önemli nedeni hala sürat. Fakat artık Türkiye, eski Türkiye değil. Yol standartlarımız ve kalitemiz artık daha iyi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu konuda çok iyi çalışıyor. Bizim sürat yönetimimiz 120 ama bunda yüzde 10’luk tolerans var yani 132 kilometre/saat olabiliyor. Otomobiller için saatte 20 kilometreye kadar artırma yetkimiz var. Bu konuda yollara ve standartlara göre çalışmalar yapılıyor. Bu miktarı artırmak konusunda özellikle yeni karayollarından başlamayı düşünüyoruz. Elbette ortalama hız sınırı da bir şekilde korunacak.” 



Yerli plaka tanıma sistemi geliyor 

Soylu: “Yeni bir plaka sistemi üzerinde çalışılıyor. Bu sistem yerli ve milli olacak. Bununla hız koridorlarının takibi yapılacak. Bu sayede sürücüler, ortalama hız alışkanlığına sevk edilecek. Bu kapsamda trafik polisleri ve jandarma trafik ekipleri de trafik ve kazalar konusunda öğretici ve eğitici pozisyon üstlenecekler.” 

Maket trafik araçları oldukça etkili 

Soylu: “Maket trafik araçları, bulundukları bölgelerdeki kaza oranlarını yüzde 30 seviyesinde düşürüyor. 2020’de kayıtlara geçen kazaların yüzde 25, can kayıplarının da yüzde 33 oranında azalma yaşadığını söyleyebiliriz. Bu oranı daha da azaltmak için yeni otoyollara sistem kurulumu yapıyoruz.” 

Yorumlar (0)