Bakan Selçuk: Süresiz nafaka diye bir şey yok!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kanunlarda "nafakanın süresiz olduğuna" dair bir ibarenin yer almadığını söyledi. Selçuk, nafaka süresinin en az 2 veya 3 sene olmasının gündeme gelebileceğini ifade etti. 

YAŞAM 16.10.2020, 16:59 16.10.2020, 17:04
Bakan Selçuk: Süresiz nafaka diye bir şey yok!

Süresiz nafaka tartışmaları devam ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kanunlarda "nafakanın süresiz olduğuna" dair bir ibarenin yer almadığını kaydetti. 

"Mağduriyet yaşayanları anlıyoruz"

Bakan Selçuk, nafakaya ilişkin pek çok çözümün değerlendirildiğini belirterek, bu hususta mağduriyet yaşayan vatandaşları anlayışla karşıladıklarını ifade etti. 

Selçuk, nafaka hususunda hâkimin takdir yetkisine sahip olmasının, nafaka süresinin de en az 2 veya 3 sene olmasının gündeme gelebileceğini söyledi.

"Adaleti sağlamaya çalışıyoruz"

Evliliğin bitmesinin ardından atlatma döneminin yaşandığını kaydeden Selçuk, hiçbir vatandaşın mağduriyet yaşamasını istemediklerini, bu nedenle adaleti en iyi şekilde sağlamaya çalıştıklarını aktardı.

Selçuk, nafaka uygulamasında en az sınırın göz önünde bulundurulması ve hâkimin takdir yetkisine sahip olması gerektiğini ifade etti. 

"Duruma göre nafaka kesilebilir"

Nafaka tutarının hâkimlerce ortaya konduğunu kaydeden Selçuk, Medeni Kanun'un 176'ıncı maddesini de hatırlattı.

Selçuk, söz konusu maddede, alacaklının tekrar evlilik birliği içerisine girmesi, yoksulluk durumunun sona ermesi ve iki tarafın da ekonomik durumlarının değişikliğe uğraması" gibi pek çok kriterin göz önünde bulundurularak nafakanın sona erdirilmesine yönelik ibarelerin yer aldığını söyledi.

"Her evlilik ayrı değerlendirilmeli"

Nafakanın yalnızca eşe değil, aynı zamanda çocuklara da ödendiğini aktaran Selçuk, evliliğin yapısının zamanla değişebildiğine dikkat çekti. 

Selçuk, her evliliğin mutlaka ayrı ayrı ele alınmasının önem taşıdığını da ekledi. 

Yorumlar (0)