Bakan Kurum: Ekolojik koridorları, millet bahçeleriyle koruyacağız

Türkiye 2023 Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, emisyon değerlerinde azaltma ve zararlı etkenleri kontrol altına alma konusundaki kararlılığa dikkat çekti.

YAŞAM 04.11.2021, 16:55 05.11.2021, 09:35
Bakan Kurum: Ekolojik koridorları, millet bahçeleriyle koruyacağız

Türkiye 2023 Zirvesi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, iklim krizine vurgu yaptı.

“Emisyon değerlerine önem veriyoruz”

İklim kriziyle mücadele konusunda kararlı olduklarına dikkat çeken Bakan Kurum, Türkiye'nin iklim krizindeki zararlı etkenlerin çözüleceğini ifade etti. Zararlı faktörleri kontrole alma, emisyon değerlerini azaltma konularında konusunda kararlı olduklarını belirten Bakan Kurum, “Ekolojik koridorları millet bahçeleriyle, ormanlarla korumuş olacağız." sözlerine yer verdi.

“Dünya afetlerle uğraşıyor”

Bakan Kurum, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Müsilaj ile ilgili gelinen son noktada şu an anlattığımız iklim değişikliği, bütün dünyada net bir şekilde etkisini hissettiriyor. Tayfunlar, seller, kasırgalar, bütün dünya derinden bunu hisseder duruma geldi. Türkiye’de de afetlerin sıklığı artmış durumda. Heyelanlar, seller, orman yangınları pek çok afetleri yaşıyoruz. Deniz suyunun sıcaklık derecesi arttı. Bütün dünya 1,5 derecede bunu tutmak amacıyla mücadele veriyor. Bu değişikliğin neticelerinden biri olarak müsilaj da ortaya çıkıyor. Denizdeki durağanlık ve kirlilik de bu etkenlere ekleniyor."

Yorumlar (0)