Bakan Kurum'dan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesine başvuranlara teşekkür mektubu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesine başvuru yapan vatandaşlara yolladığı teşekkür mektubunda, "Noter huzurunda ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirdiğimiz kura çekimlerimizi 2023 yılının Mart ayına kadar tamamlayacak ve 2 yılda ilk 250 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." sözlerini kullandı.

YAŞAM 02.12.2022, 15:41 02.12.2022, 15:46
Bakan Kurum'dan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesine başvuranlara teşekkür mektubu

Bakanlıktan gelen açıklamaya göre Kurum, 8 milyon vatandaşın başvuru yaptığı, geçerli başvuru sayısının 5 milyon 135 bin 324 olarak kayıtlara geçtiği "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesine başvuru yapan kişilere teşekkür mektubu yolladı.

Mektubunda TOKİ eliyle 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 50 bin iş yerini halka sunmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Kurum, 40 günde büyük bir coşkuyla yeni yuvaların temel atma törenini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

“Mart 2023'e kadar kuraları tamamlayacağız"

Kura çekimlerini de başlatarak hak sahiplerini belirlemeye başladıklarını söyleyen Bakan Kurum şunları aktardı:

"Şeffaf bir şekilde ve noter huzurunda yaptığımız kura çekimlerimizi 2023 Mart ayına kadar bitirecek ve 2 yılda ilk 250 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 20 senedir olduğu gibi sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde  bundan sonra da milletimizin, sizlerin her an yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Her koşulda ve durumda, devletimizin bütün imkanlarını seferber ederek sizlere yeni yuvalar kazandıracak, çocuklarımıza huzurlu bir gelecek sunacağız.

Sizlerin bu yoğun talebini ve desteğini karşılamak için yeni projeler yapacak, 85 milyon vatandaşımızın güvenli ve sağlıklı evlerde oturmalarını sağlayana kadar çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Devletimize duyduğunuz güven, sosyal konut projemize yönelik teveccüh için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Yorumlar (0)