Bakan Koca "Vaka orada az" dedi, insanlar akın etti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilecik'te vaka sayısının az olduğunu söylemesinin ardından vatandaşlar, Kurban Bayramı'nda oraya akın etti.

YAŞAM 04.08.2020, 13:57
Bakan Koca "Vaka orada az" dedi, insanlar akın etti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişi sayısının en az olduğu 5 kent arasında Bilecik'in yer aldığını duyurmuştu. Bunun üzerine, Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların Bilecik'e akın ettiği görüldü. 

Özellikle Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde bulunan Bozcaarmut Göleti'ne İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden insanların geldikleri görüldü. Burada vatandaşların kamp kurdukları, yakınlarıyla birlikte piknik yaptıkları ve balık tutarak keyifli vakit geçirdikleri fark edildi.

"Şehrin kalabalığından sıkılanlar gelebilir"

Fatih Biçer isimli vatandaş, Bursa'dan geldiğini kaydederek, önceden Bozcaarmut Göleti konusunda pek bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.

Buranın huzurlu bir yer olduğunu ve insanların aileleriyle birlikte gelip hoş vakit geçirebileceklerini kaydeden Fatih Biçer, bazı eksikliklerin olduğunu ancak doğa ile iç içe olunması nedeniyle bu eksikliklerden bahsetmeye gerek olmadığını söyledi.

İnsanların buraya gelirken yiyecek ve içeceklerini yanlarında getirebileceğini aktaran Fatih Biçer, merkeze uzak bir yer olduğu için tedarikli gelinmesi gerektiği konusunda uyardı.

Fatih Biçer, Bozcaarmut Göleti'ne şehrin kalabalığından sıkılanların mutlaka gelmesi gerektiğini belirterek, insanların balık tutup yiyebileceklerini ifade etti. 

"Doğası mükemmel"

Musa Demirel de Bozcaarmut Göleti'ne Bursa'dan geldiğini kaydederek, buranın doğasının mükemmel olduğunu ve herkese tavsiye ettiğini söyledi. 

Diğer yandan, jandarma ekipleri tarafından Bozcaarmut Göleti'nde denetim yapıldığı ve söz konusu ekiplerin sık sık maske ve sosyal mesafe konusunda uyarıda bulundukları fark edildi. 

Yorumlar (0)