Bakan Koca acı haberi verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Dilek hemşire" ile ilgili acı haberi Twitter'dan duyurdu.

YAŞAM 01.06.2020, 08:40
Bakan Koca acı haberi verdi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında enfekte olan 30 yaşındaki hemşire Dilek Akçabelen'in vefat ettiği haberini Twitter'dan açıkladı.

Acı haberi Twitter'dan veren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Dilek hemşirenin aramızdan ayrıldığını belirterek, Dilek hemşirenin hastalığa izin gününde yakalandığını, 11 Nisan Cumartesi günü hastaneye kaldırıldığını, düne kadar süren yaşam mücadelesini Covid-19'a karşı kaybettiğini bildirdi.

Koronadan ölen Hemşire Dilek Akçabelen

"Keşke yeni dünyaya gelen oğlunu daha çok görebilseydi." diyen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, hemşire Dilek Akçabelen'e Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Bakan, iddiaları yalanlamıştı!

Tedavisi özel bir hastanenin yoğun bakım ünivtesinde devam eden hemşire Dilek Akçabelen'in beyin ölümünün gerçekleştiği iddialarını dün yalanlayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, durumun öncekinden ciddi olduğunu fakat kalbinin yaşamla bağını her şeye rağmen koruduğunu bildirmişti.

Hastane de aynı şekilde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın bilgilendirmesini doğrulamış ve hemşire Dilek Akçabelen'in beyin ödemi ve beyin kanaması olmasına rağmen beyin ölümünün gerçekleşmediğini açıklamıştı.

Oğlu bebek Tunç'u birkaç saniye gördü

Hemşire Dilek Akçabelen, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ilkg ünlerinde hamileliği nedeniyle yoğun bakım hemşiresi olarak görev yaptığı İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden doğum iznine ayrılmıştı.

Şiddetli bel ve sırt ağrısı ile yüksek ateş şikayetinden 11 Nisan'da hastaneye kaldırılan hemşire Dilek Akçabelen, bebeği Tunç'un kalp atışlarının zayıf olduğu görülünce sezaryene girmişti.

Oğlu Tunç'u 7,5 aylıkken yoğun bakımda dünyaya getiren hemşire Dilek Akçabelen, eşi, annesi, babası ve kardeşiyle telefon aracılığıyla görüntülü görüşmüş, oğlu Tunç'u da birkaç saniyeliğine o bağlantıda görebilmiş ama dokunup koklayamamıştı.

Yorumlar (0)