Bakan Kirişçi açıkladı: 48 yıl sonra ortaya çıktı

Nesli tehlikede olan Anadolu leoparının fotokapanla kayda alınan son görüntüleri yayımlandı.

YAŞAM 24.05.2022, 18:15
Bakan Kirişçi açıkladı: 48 yıl sonra ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, OGM'de (Orman Genel Müdürlüğü) 'Dünya Biyoçeşitlilik Günü' etkinliğine iştirak etti.

Son olarak 48 sene evvel görülmüştü

Bakan Kirişci, nesli tehlikede olan ve ülkemizde son olarak 1974 yılında görülen Anadolu leoparının tekrar görülmeye başlandığını dile getirerek, Anadolu leoparının sayısının artırılması amacıyla faaliyetler yürüttüklerini ifade etti.

"13 bin 404 tür kayıt altında"

DKMP'nin (Doğa Koruma ve Milli Parklar) Genel Müdürü İsmail Üzmez de gelişmekte olan endüstri ve sanayinin ekolojik dengeleri altüst ettiğini kaydederek, biyoçeşitliliğin korunması adına birçok hususun BM (Birleşmiş Milletler) tarafından yakından takip edildiğini dile getirdi.

Ülkemizin biyoçeşitlilik yönünden dünyanın nadir ülkelerinden biri olduğuna işaret eden Üzmez, 81 kentte hayvan ve bitki çeşitliliği envanterini yaptıklarını aktardı. Üzmez, gerçekleştirilen çalışmayla 13 bin 404 türün belirlenerek kayıt altına alındığını kaydetti.

Söz konusu hayvanın fotokapanla kayda alınan son görüntülerinin misafirlerle de paylaşıldığı etkinlikte Bakan Kirişci, konuşmaların akabinde endemik türlerin bulunduğu sergiyi gezdi.

Sosyal medya hesabından paylaştı

Bakan Kirişci, Anadolu leoparının görüntülerini kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Kirişçi, bahse konu paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

“İşte dört coğrafi bölgemizde varlığını kanıtladığımız Anadolu leoparı. Onları korumak mecburiyetindeyiz. Bu yüzden de yaşam alanlarını saklı tutacağız. Emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum.”
 

Yorumlar (0)