Bakan Fatih Dönmez'den doğalgaz faturaları için tavsiye: Evi az ısıtın

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz başta olmak üzere enerji kullanımı ile ilgili birtakım tasarruf tavsiyelerinde bulundu. 

YAŞAM 03.11.2021, 16:00
Bakan Fatih Dönmez'den doğalgaz faturaları için tavsiye: Evi az ısıtın

Kışın gelmesiyle birlikte doğalgaz faturaları vatandaşın aklını kurcalamaya başladı.

Tüketiciler, doğalgaz faturalarıyla baş etmeye çalışırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2022 bütçe görüşmelerinde de bu konu gündeme geldi.

“Tasarruf sağlama imkanımız var”

Dünya genelinde olduğu gibi enerji kaynaklarının fiyatları Türkiye'de de yükselirken bu probleme çözüm için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bütçe görüşmelerinde elektrik ve doğalgaz kullanımına ilişkin tasarruf tavsiyesinde bulundu.

Doğalgaz için özellikle evlerin daha az ısıtılması gerektiğini ifade eden Bakan Dönmez, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle kamuda örnek ve öncü olalım diye 2023’e kadar yüzde 15 oranında bir tasarruf hedefi kararlaştırdık. Burada çok kolay bir tutum, davranışlarımızı değiştirerek bile yalnızca iş yerlerimiz için değil evlerde de bu kadar tasarrufu, yüzde 10-15 oranında sağlama imkânımız bulunuyor.

“1 derece ile yüzde 7 oranında faturaya katkı var”

“1 derecelik sıcaklık değişikliğinin, mesela kışın 23 yerine 22 derecede konutunuzu ısıtmanızın yüzde 7 oranında aylık faturanıza etkisi var. Yaz aylarında da klimayla eğer soğutuyorsanız örneğin, 18 derece yerine 19 derecede soğutursanız faturanıza yüzde 7 katkısı var. Bunun, 7’den 70’e herkesin yapması gereken bir vatandaşlık görevi olduğuna inanıyoruz. Çünkü söz konusu kaynaklarda dışa bağımlıyız."

Yorumlar (0)