Bakan'dan yangın açıklaması: "Sabotaj olabilir"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesindeki orman yangınına ilişkin, "Kolluk kuvvetleri henüz yangının sebebini bulmuş değil. Açıkçası iyi niyetli de düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

YAŞAM 20.08.2019, 18:42 20.08.2019, 21:26
Bakan'dan yangın açıklaması: "Sabotaj olabilir"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayıp Menderes ve Seferihisar ilçelerindeki ormanlık alanlara sıçrayan yangına dair yaptığı açıklamada, "2 gün 5 saat sonra Karabağlar Tırazlı'da çıkan yangınımızı kontrol altına almayı başardık, soğutma söndürme çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, "(Karabağlar yangını) Zaman zaman parlamalar olabilecektir ama bu saat itibarıyla artık söndürme faaliyetleri neredeyse sonlanmış vaziyettedir. Bundan sonra saha soğutulacak ve akabinde de diğer faaliyetlere geçilecek." değerlendirmesini yaptı.

"YANGIN FIRSATÇILARI VAR"

İzmir’de çıkan orman yangınını siyasi ranta çevirmek isteyenler olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Kanarya Adaları’nda, Sibirya’da ve Kanada’da da yangınlar var. Bunlarla mücadele etmek kolay değil. Bu alanda dünyanı en iyi ülkesiyiz. İlk müdahale süresini 18 dakikadan 12 dakikaya indirdik. Tek amacımız bir ağacın daha az yanması. Muğla’da çıkan yangınla benzer bir yangındı ama yüzde 50 daha az helikopter kullandık. Alet ve ekipmanı eksik kullanmadık. Hatta gereğinden biraz fazla bile kullandık. 48 saattir çok fedakarca bir çalışma ortamında birlikte olduk. Ancak yangın fırsatçıları var. Hayatlarında bir kez buraya gelmeden bu işi siyasi ranta çeviren klavye şövalyeleri var. Bugün bizi en mutlu eden konu yangının kontrol altına alınması oldu. Her gün her dakika dünden daha iyi konuma getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"SABOTAJ OLABİLİR"

Yangının sabotaj olabileceğini altını çizen Bekir Pakdemirli, “Orman yangınlarıyla mücadelede iyi olabiliriz ama daha hassas olmamız lazım. Toplumu daha fazla bilinçlendirmemiz lazım. Kolluk kuvvetleri henüz yangının sebebini bulmuş değil. Açıkçası iyi niyetli de düşünmüyorum. Kasti çıkan yangınlarda müebbet hapis cezası da var. Bunun yanı sıra ihmal konularında da çok dikkatli olmamız lazım. Burada yanan ağaçları bir günde dileriz belki ama bu yaşamı 50 yılda yerine getirebiliriz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)