Bakan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu’na ilişkin son verileri açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Irak’ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu’nda şu ana dek 371 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Akar, bölgeden 400’den fazla mağara ve sığınağın da temizlendiğini duyurdu. 

YAŞAM 12.09.2022, 17:37
Bakan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu’na ilişkin son verileri açıkladı

AK Parti MKYK Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu’na ilişkin son verileri paylaştı. Teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 4 Mehmetçik’e Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Bakan Akar, terörle mücadelede kararlılık vurgu yaptı. ‘Terörü kaynağında yönetme’ stratejisini sürdürdüklerini belirten Akar, “Terörle mücadele çalışmalarımız artan bir tempo ve taarruz stratejisi ile devam ediyor. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu faaliyetlere devam edeceğiz” dedi. 

“Türk adaletine sığınmaktan başka bir seçenekleri yok”

Gerçekleştirilen operasyonlar ile birlikte teröristlerin mağara ve barınaklarına tek tek girildiğini belirten Bakan Akar, “Sözde karargâh, sığınak, barınak, aklınıza gelen her şey teröristlerin başına yıkıldı. Yıkılmaya da devam edecek. Bu noktaların hepsi kahraman askerlerimiz tarafından temizlendi, temizleniyor. Eskiden ‘girilemez’ olarak dillendirdikleri anlayışı Mehmetçik yıktı. ‘Girilemez’ denilen yerlere girdik, ‘çıkılamaz’ denilen yerden çıktık. Bu mücadelemiz büyük bir kararlılık ve azimle devam ediyor. Kahraman askerlerimizin nefesi, teröristlerin ensesinde. Teröristler 2 gece aynı yerde yatamıyorlar. Teröristlerin hiçbir geleceği yok. Bunu görmeleri gerek. Türk adaletine sığınmaktan başka bir seçenekleri yok” şeklinde konuştu. 

“Mehmetçik tarafından bölgede 400’ü aşkın mağara ve sığınak temizlendi”

Pençe-Kilit Operasyonu’na ilişkin son verileri de açıklayan Bakan Akar, “Pençe-Kilit Operasyonu 148 gündür devam ediyor. Mehmetçik tarafından bölgede 400’ü aşkın mağara ve sığınak temizlendi. Teröristler tarafından yerleştirilen 2 binden fazla el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi. Şu ana dek 371 terörist etkisiz hale getirildi. Arazi yapısının sert olması sebebiyle teröristlerin cesetlerine sonraki operasyonlarda denk geliyoruz. O bakımdan, mevcut rakamın 371’den çok daha fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)