Baharın müjdecisi kuzular renkli görüntüler oluşturdu

Küçükbaş yetiştiriciliğinin önemli merkezilerinden olan Ağrı’da baharı müjdeleyen renkli görüntüler meydana geldi.

YAŞAM 03.04.2021, 15:27 03.04.2021, 15:40
Baharın müjdecisi kuzular renkli görüntüler oluşturdu

Küçükbaş hayvanlar için merkezi konumda bulunan Ağrı’da yeni doğan kuzuların yem alışkanlıkları kanabilmesi için diğer kuzularla buluştu, renkli görüntüler oluştu.

Ağrı’nın bazı köylerinde ise besiciler, hayvanlarıyla beraber yaylalara yaylaya çıkabilmek için dağlarda bulunan karların erimesini bekliyor.

Kuzuların sesleri mutluluk kattı

Kuzuların anneleriyle buluşması görenleri mutlu ederken, besiciler, kuzuların dünyaya gelmesiyle sevinç duyduklarını belirtti.

Dünyaya gözlerini açan kuzuların sesleriyle büyük sevinç yaşayan köylüler, kuzuların ot yeme alışkanlığını kazandırmaya çalıştı.

Kokusundan annelerini buluyor

Serbest bırakılan kuzular ise annelerini kokularından ve seslerinden tanıyabiliyor. Kuzular, besiciler tarafından şimdilik günde 2 defa buluşturuluyor.

Hayvancılığın zor bir iş olduğunu ifade eden Besici Mehmet Demirbaş, karlı günlerde hayvanların her türlü ihtiyacını karşıladıklarını belirtti.

‘Kuzularımız 3 aylık’

Çocukluğundan beri hayvancılıkla uğraştığını ifade eden Demirbaş, “Kuzularımız şuanda 3 aylıklar. Doğdukları için sevinçliyiz. Umudumuz onlar” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)