Baharın müjdecisi kuzular anneleriyle buluştu

Sivas'ta ilkbaharın müjdecisi olarak gösterilen kuzular anneleriyle buluştu.

YAŞAM 29.03.2022, 20:02
Baharın müjdecisi kuzular anneleriyle buluştu

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Ulaş ilçesinde bulunan TİGEM'e (Tarım İşletmesi Müdürlüğü) ait olan ağıllarda annelerinin kokularını alan çok sayıda kuzunun çıkarttığı ses, anneleriyle bir araya gelmek için duyduğu heyecan fotoğraflara yansıdı. Ağılların kapılarının açılması ile birlikte kuzular koyunlara, koyunlar ise kuzulara karıştı.

"1 milyonu geçeceğiz"

Tesisi ziyarette bulunan ve büyük buluşmaya tanıklık eden Vali Salih Ayhan, "3 sene evvel 'Üreten Çiftçi Gelişen Sivas' adlı projemizin çok sayıda ayağı vardı. TİGEM'de de tam 1 milyon koyun hedef belirlemiştik. Bu yıl açıklanan rakamlarda 920 bin sayısını geçtik, yani bu yıl kısa süre içinde 1 milyon rakamını aşmış olacağız." sözlerini sarf etti. 

"Hak ettiği yere gelecek"

Kentin hayvancılık ve tarımda çok iyi bir konuma geleceğini dile getiren Ayhan, şu sözleri sarf etti:

"Şimdi de baharın müjdecisi olan kuzularımızla koyunlarımızın buluşmasına rastladık. Bu güzel sesler arasında da kentimize haykırıyoruz, bu şehir hayvancılık ve tarımda çok iyi bir konuma gelecek. An itibarıyla hayvancılık ve tarım artık bir seçenek değil mecburiyettir. Her metrekaremizi karış karış işleyerek üretime çevirdik ve tarım sektöründe de ilimizi çok iyi konuma getirdik. Potansiyelimiz bir hayli yüksek ve özgün. Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve bizim koordinasyonumuzda Sivas, hayvancılık ve tarımda hak ettiği yeri bulacak."







Yorumlar (0)