Bağımsızlık mücadelesi veren tüm kadınlar için kağnı çekti!

Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Derya Can, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Savaşı ve istiklal mücadelesinde şehit olan kadınlar anısına anlamlı bir harekete imza attı. Milli sporcu, suyun altındaki 100 kiloluk kağnıyı çekti.

YAŞAM 28.10.2019, 09:36 28.10.2019, 09:47
Bağımsızlık mücadelesi veren tüm kadınlar için kağnı çekti!

Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Derya Can, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yılı dolayısıyla Çanakkale Savaşı ve istiklal mücadelesinde şehit olan kadınlar anısına anlamlı bir dalış gerçekleştirdi. 

Kordon boyunda dalışını gerçekleştiren milli sporcu, çevredekiler tarafından da desteklendi.

Suyun altında bulunan 100 kilogramlık kağnıyı çekmesinin ardından yüzeye çıkan Can, asker selamı verip Türk bayrağı salladı.

Milli sporcu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şehit Kastamonulu Şerife Bacı'dan esinlenerek dalış yaptığını ifade etti.

"Suyun altında 100 kilogramlık kağnı taşıdım"

Derya Can, dalışın Guinness Dünya Rekorları arasına girmesi için çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı mücadelesinde birçok kadın şehit var. Birçoğunun ismini hepimiz unuttuk. Şerife Bacı vardı, 9 aylık bebeğiyle cepheye mühimmat taşırken bebeğiyle karda donarak şehit oldu. Biz ondan esinlenerek bu dalışı yaptık. İstiklal mücadelesinde şehit olan bütün kadınlarımız için bu dalışı gerçekleştirdik. Suyun altında 100 kilogramlık kağnı taşıdım. Gerçekten çok zordu ama onların yaşadığı zorlukların yanında bizimki gerçekten çok önemli değil." 

"Onların adını her zaman yaşatacağız "

Milli sporcu, kadınların yaşadığı zorluklara da dikkat çekerek, "Biz bunu dile getirmek istedik. Onların adını her zaman yaşatacağız ve unutmayacağız. Guinness Dünya Rekoru bu. Dünyada hiçbir şekilde yapılmamış bir dalış. O anlamda da tescilleteceğiz ve dünya rekorunu da bugün kırmış olduk ayrıca bu dalda." şeklinde konuştu.

Derya Can, Barış Pınarı Harekâtı'na katılan askerlere de selam gönderdi.

Yorumlar (0)