Bager Çalışçı, karla kaplı Muş Ovası’nda kulakların pasını sildi!

9 yaşındaki görme engelli Bager Çalışçı, beyaz örtüyle kaplı Muş Ovası’nda ağacın altında piyano çaldı. Duyduğu sesleri notalara dökebilen eşsiz yetenek ve ‘Kusursuz kulak’ olarak da bilinen Çalışçı, en büyük hayalini gerçekleştirdi.

YAŞAM 20.02.2021, 11:53 21.02.2021, 09:20
Bager Çalışçı, karla kaplı Muş Ovası’nda kulakların pasını sildi!

Muş’un Murat Paşa Mahallesi'nde yaşayan ve doğuştan görme engelli olan Bager Çalışçı, babası sayesinde en büyük hayalini gerçekleştirdi. Kendini geliştirmek içi var gücüyle çabalayan 9 yaşındaki Bager, karla kaplı bir arazide ağacın altında piyano çalma hayalini babasına ve öğretmenine anlattı. Kendisi gibi görme engelli olan ve Bager’in yeteneğini keşfeden müzik öğretmeni Caner Keser'in ve babasının desteğiyle köyde konser veren Çalışcı; Muş Ovası'nda, beyaz örtünün üstünde ve bir ağacın altında piyano çaldı.

Bager’in en büyük hayali gerçek oldu

Kusursuz bir kulağa sahip ve üstün bir yeteneği olan Bager Çalışçı’nın piyanosundan yükselen melodilerle beraber, Muş Ovası’nın geniş arazilerinde doğanın sessizliğiyle bir araya gelmiş oldu. Çok güzel hayalleri olduğunu anlatan Bager Çalışçı, kendi ayaklarının üzerinde durmayı istediğini belirtti. Babası sayesinde hayalini gerçekleştiren Çalışçı, babasının nsıl kar yağdığını kendisine anlatmasının ardından bu hayalini gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Çalışçı’nın babası ise, Bager’in bazen yerde uzanıp başını ellerinin arasına alarak saatlerce kafasındaki sesleri dinlediğini ve ardından piyano başında yeni bir besteye başladığını belirtti. Bager, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da piyano çalmayı çok istediğini de belirtti.

Yorumlar (0)