Bağcılar'da korkutan fabrika yangını

Bağcılar'da ki bir plastik poşet üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. Fabrikada çalışan 3 işçi dumandan olumsuz etkilenirken, itfaiye ekiplerinin 1 saat süren çalışmasının ardından yangın söndürülebildi. İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları dron ile izlendi. Yangın ile ilgili açıklama yapan Bağcılar Kaymakamlığı, fabrikada çıkan yangınının başarıyla söndürüldüğünü, işçinin dumandan etkilendiğini ve şu anda tedavi edildiklerini açıkladı.

YAŞAM 13.05.2022, 16:07 15.05.2022, 09:22
Bağcılar'da korkutan fabrika yangını

Alınan bilgilere göre, Bağcılar 15 Temmuz Mahallesindeki Camiyolu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren plastik poşet üretimi yapan fabrika da saat 13.30 civarlarında bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Yangın nedeni ile fabrikadan çok yoğun dumanlar çıktı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yangının başladığı sırada içeride olan işçiler ise kendilerini can havli ile dışarı attı.

1 saatlik çalışmamın ardından yangın kontrol altına alındı

Çıkan yangın dumanından 3 işçi etkilendi. Sağlık ekipleri dumandan etkilenen işçilere müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin 1 saat kadar süren çalışmasının ardından yangın söndürüldü. Meydana gelen yangında ölen veya yaralanan olmazken, fabrikada büyük hasar oluştu. Ayrıca itfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları ise havadan dronla izlenerek takip edildi.

Saffet Süzen o anları şöyle anlattı: "Biz aşağıdaydık. Telefon geldi. Biz de hemen koşarak geldik. Tam olarak olayı bilmiyorum. Çok şükür ki söndürüldü. Biz paydos saatine denk gelmiştik. Şükür ki hiçbir şey olmadı" dedi.

Bağcılar Kaymakamlığı yangına ilişkin açıklama yaptı

Bağcılar Kaymakamlığı fabrika yangınına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün 13.40'ta ilçemizde 15 Temmuz Mahallesi Cami Yolu caddesinde bulunan ve geri dönüşüm ürünleri toplayan bir fabrikanın deposunda yangın çıkmıştır. Yangının yaşandığı yer ivedilikle güvenlik, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiştir. Yangın 1 saat içinde söndürülmüştür. Soğutma çalışmaları ise devam etmektedir. Meydana gelen yangında hiçbir bir yaralı ile can kaybı bulunmamaktadır. Yangın dumanından etkilenen 5 fabrika çalışanı da sağlık ekiplerimiz tarafından ayakta tedavi edilmiştir" diye duyurdu.

Yorumlar (0)