Babaanne, oğlunu öldüren torunundan şikayetçi olmadı

Uzun süre kendisine ve annesine şiddet uygulayan babasını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın duruşmasına babaannesi katıldı ve duruşmada, "Oğlum öldü ama ben hapiste olan torunuma çok üzülüyorum. Torunumdan asla şikayetçi değilim olmam da.” sözlerini kullandı.

YAŞAM 27.05.2021, 14:03 28.05.2021, 13:28
Babaanne, oğlunu öldüren torunundan şikayetçi olmadı

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde uzun süre annesine ve kendisine şiddet uygulayan, ailesini sürekli tehdit eden babasını öldürdüğü iddiasıyla, "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçu sebebiyle 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması sürüyor.

Sanığın babaannesi konuştu

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu olarak yargılanan sanık Haydar Mert K. ve avukatı katıldı.

Öldürülen Yusuf Cemal Sezgin'in annesi müşteki S.D. de torunu Haydar Mert K.’nin duruşmasında hazır bulundu.

“Torunumdan asla şikayetçi değilim”

Duruşmada söz alan müşteki babaanne S.D., sanığın kendi torunu ve ölen kişinin ise öz oğlu olduğunu belirterek şunları aktardı:

“Oğlum için söylenenler ve uyguladığı şiddetlerin hepsi doğru. Torunum katil olacak bir çocuk değil, o bir an babasının dolduruşuna geldi. Babası uzun bir süre hapiste kaldı. Çocuğunu hiç üzerine almadı. Oğlum resmi bir evlilik yapmadı. Uzun yıllar çocuğuna ve eşine kötü muamele etti. Gencecik bir çocuk, çok üzülüyorum. Oğlum öldü ama ben şu an hapiste olan torunuma çok üzülüyorum. Torunumdan asla şikayetçi değilim olmam da.”

Duruşmada tanık sıfatıyla konuşan Şenol Somuncuoğlu, maktul Yusuf Cemal Sezgin'i çocukluktan itibaren tanıdığını belirtirken 1999 senesinde maktulün, sanığın annesini bıçak zoruyla kaçırdığını aktardı.

Kaçırma olayına tepki gösterdiğini belirten Somuncuoğlu, bunun üzerine maktulün kendisine de bıçak çektiğini ifade etti ve şunları söyledi 

"Karşılıklı evlerde oturuyorduk. Yusuf sürekli uyuşturucu kullanıyordu. Hem çocuklarına hem de eşine şiddet uygulardı. Bardağı kırıp eşinin kolunu kestiğini hatırlıyorum. Kan görmediği zaman kendisini kesiyordu. Aile içinde hep şiddet ve tehdit vardı." 

Sanığın annesi Songül Çapan, maktulün bir defasında, kendisini domuz bağıyla bağladığını ve banyoda 13 gün tuttuğunu, dişlerini kırdığını, bıçakladığını ve o olayda da tanık Şenol Somuncuoğlu'nun kendisini kurtardığını belirtti.

Anne Çapan, maktulün, çocuklarını sürekli dövdüğünü belirtirken şunları aktardı:

"Çocuğun gözü tamamen kanla kaplandı. O zaman çocuğumu vücuduma sararak evin ikinci katından atlamıştım. Çocuğumu doktora götürdüm. Bir gözü de görmüyor. Doktorlar 18 yaşına geldiğinde ameliyat olması gerektiğini bana söylemişlerdi. Bunun üzerine kayınvalidem de bana destek olmak istediğini söylediğinde maktul, annesini de tehdit ederdi. Resmi nikahımız bulunmadığı için çocuğumun baba adını da Ali olarak yazdırdım fakat Ali diye biri de yok aslında. Evlatlarımı nüfussuz ve kimliksiz biri olarak yetiştirmek istemedim. Onları namuslu ve şerefli bir evlat olarak yetiştirdim."

Cumhuriyet savcısı, duruşmada söz konusu sanığın tutukluluk halinin devamını isterken Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devam etmesine ve davayla ilgili eksikliklerin giderilmesine karar verdi ve davayı erteledi.

Savcının iddianamesi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bahçelievler ilçesinde 19 yaşındaki sanık Haydar Mert K.’nin, 43 yaşındaki Yusuf Cemal Sezgin'in silahla öldürdüğü ifade ediliyor.

İddianamede, ölen kişinin sanık Haydar Mert K.’nin biyolojik babası olduğu belirtilirken nüfus kaydında maktulün baba olarak gözükmediği kaydedildi. Ayrıca sanığın nüfus kaydının ise annesinin üzerinde olduğu ifade edildi.

İddianamede ayrıca maktulün, nüfusuna kayıt ettirmediği sanık için doğduğu günden bu yana maddi ve manevi hiçbir biçimde babalık görevini yerine getirmediği, bu nedenle dosya içerisindeki bütün deliller ve resmi kayıtlar incelendiğinde, maktulü sanığın babası olarak değerlendirmenin vicdanen ve hukuken imkansız olduğu ifade ediliyor.

Maktul Yusuf Cemal Sezgin'in soruşturma çerçevesinde kanaat oluşturması için sabıka kaydına bakıldığı aktarılırken söz konusu maktulün sabıka kaydının iki sayfa olduğu ifade ediliyor. Sabıka kaydında ise uyuşturucu bulundurmak, hırsızlık, uyuşturucu ticareti, adam yaralama gibi birçok suçtan dosyası olduğu ifade edildi. Öte yandan maktulün cezaevinde olmadığı süre içerisinde sanığın annesine birçok defa şiddet uyguladığı anlatılıyor.

Öldürülmeden kısa bir süre önce Maktul Yusuf Cemal Sezgin'n iş yeri açtığı ve burada sanığın da işçi olarak çalıştığı, fakat kısa bir süre sonra ayrıldığı belirtildi. Ayrıca maktulün, sürekli uyuşturucu kullandığı ve sanığın annesiyle beraber olmak istediğini söylediği fakat sanığın annesinin bu isteği reddettiği, bu yüzden de maktulün sanığı tehdit ettiği kaydedildi

Maktulün doğduğu günden itibaren sanığın annesi, kendisi, kardeşine yönelik süreklilik haline gelen haksız ağır tahrik oluşturacak eylemler uyguladığı aktarılan iddianamede, "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçu sebebiyle sanık Haydar Mert K.'nin 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yorumlar (0)