Baba-oğul zannediyorlar… Gerçeği öğrenenler duyduklarına inanamıyor

Bursa’da düzenli olarak spor yapan ve genç görüntüsüyle dikkat çeken 63 yaşındaki Enver Koç, kendi yaşıtındaki arkadaşlarıyla yan yana geldiğinde baba-oğul zannediliyor. İnsanların yaşını öğrenince çok şaşırdıklarını dile getiren Koç, her gün düzenli olarak 20 kilometre koştuğunu belirtti. 

YAŞAM 24.09.2022, 15:15 24.09.2022, 15:16
Baba-oğul zannediyorlar… Gerçeği öğrenenler duyduklarına inanamıyor

Bursa’da yaşayan ve esnaflık yaparak geçimini sağlayan sporcu Enver Koç, her gün işten eve dönerken 20 kilometre koşuyor. Ev ile iş arasında taşıt kullanmayan 63 yaşındaki esnaf, bu davranışı ile Uludağ Üniversitesi Spor Hekimliği Bölümü’ne de araştırma konusu oldu. Her gün tempolu olarak 20 kilometre koştuğunu vurgulayan Koç, yaşıtlarından 20 yaş genç gösterdiği için insanların çoğu zaman kendilerini baba-oğul zannettiğini belirtti. 

Organları da genç çıktı

Kapalıçarşı’da esnaflık yapan Enver koç, 40’lı yaşlarında ciddi bir sağlık sorunu yaşadığını, ardından da sigarayı bıraktığını söyledi. O günden bu yana spora merak saldığını vurgulayan Koç, yerel ve uluslararası maratonlara da katılarak kendini deneme imkânı buldu. Düzenli spor sayesinde bu kadar genç göründüğünü söyleyen Koç, insanlara gerçek yaşını söylediğinde kimsenin inanmadığını belirtti. Uludağ Üniversitesi Spor Hekimliği Bölümü’ne araştırma konusu olan Koç’un organları da yaşıtlarına göre oldukça genç ve sağlıklı çıktı. 

“İnsanlara gerçek yaşımı söylediğimde inanamıyorlar”

Sporu hayatının vazgeçilmez bir parçası haline getirdiğini vurgulayan Enver Koç, “40’lı yaşlarımda ciddi bir sağlık problemim oldu. Sonrasında sigarayı bıraktım ve spora başladım. Her gün iş yerimden 20 kilometre uzaklıktaki evime koşarak gidiyorum. Sağlığımı ve genç görüntümü spora borçluyum. Spor sayesinde gençleştim. Spor yapmayan yaşıtlarımla aynı yerde oturduğumuzda bizi baba-oğul zannediyorlar. Kimse yaşıt olduğumuza inanmıyor. İnsanlara gerçek yaşımı söylediğimde inanamıyorlar. Spor yaparak hem sağlıklı hem de genç kalmak mümkün” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)