Azmettirici koca ile saldırgana 26 yıl!

Bolu'da kendisinden boşanmak isteyen karısına tuzak kuran kocayla, kocanın azmettirdiği satırlı saldırgana toplam 26 yıl hapis cezası verildi.

YAŞAM 16.12.2019, 15:13
Azmettirici koca ile saldırgana 26 yıl!

İnsanın kanını donduran olay, 2 yıl önce Bolu'nun Aktaş Mahallesi'nde yaşanmıştı. Aktaş Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda yaşayan 2 çocuk annesi 42 yaşındaki Aynur Kaya, 22 yıllık evliliğin ardından ayrılma aşamasında olduğu eşi Emrah Kaya’nın arkadaşı İsmail Peker tarafından satırlı saldırıya uğramıştı.

Evine girmek istediği sırada apartman girişinde saldırıya uğrayan kadın aldığı satır darbeleriyle yaralanırken, elindeki satırı Aynur Kaya'ya defalarca acımasız bir şekilde vuran cani İsmail Peker ise olay yerinden koşarak kaçmıştı.

Yaşananların 112 Acil'e bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Aynur Kaya'yı İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servisi’ne kaldırmıştı.

Güvenlik kamerası görüntülerinden bulunmuştu

Olay sonrası apartmanın güvenlik kamera kayıtlarını ve Kent Yönetim Sistemini inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Ekipleri saldırıyı düzenleyen 34 yaşındaki İsmail Peker ve koca Emrah Kaya’nın Ankara’ya gittiğini belirlemişti.

Bulundukları adreslere yapılan operasyonla gözaltına alınan alınan Emrah Kaya ve İsmail Peker, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"Öldürmeye teşebbüs" ve "Öldürmeye azmettirme"

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, “öldürmeye azmettirmek” ve “öldürmeye teşebbüs” suçlarından tutuklu yargılanan Emrah Kaya ve İsmail Peker’in karar duruşması bugün yapıldı.

Saldırıya uğrayan Aynur Kaya’nın da hazır bulunduğu duruşmada savunma yapan eski kocası Erhan Kaya, “Çok pişmanım. Psikolojik sorunlarım vardı. Eşimin benden boşanmasını kabullenemedim. Arkadaşım da bana, ‘Seni herkes tanır, bırak ben saldırayım’ deyince kabul ettim. Şimdi çok pişmanım. Ne olursunuz beni tahliye edin. Bir daha eski eşimi rahatsız etmeyeceğim” iddiasında bulundu.

Arkadaşının eşine satırla saldıran diğer cani İsmail Peker ise, “Çok büyük bir hata yaptım. Olay günü alkollüydüm ve ne yaptığımı bilmiyordum. Amacım, arkadaşımın eşiyle konuşmaktı. Ben de çok pişmanım. Keşke böyle bir olaya karışmasaydım." diyerek, tahliye edilmesi durumunda bir daha asla suç işlemeyeceğini iddia etti.

Eski eşinin arkadaşı İsmail Peker tarafından 4 satır darbesiyle yaralanan Aynur Kaya, tehdit edilmeye devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bu adam ve arkadaşı beni öldürmek için plan yaptılar. Cezaevinden bile beni ve 2 çocuğumu tehdit etmeye devam ediyorlar. En ağır cezaya çarptırılmalarını istiyorum. Sürekli olarak cezaevinden bana öldürme tehditleri gönderiyorlar. Son günlerde kadına yönelik şiddet ve cinayet olayları artmaya başladı. Vereceğiniz cezanın örnek olmasını istiyorum. Mahkeme süreci içerisinde kocam denilecek bu adamdan da boşandım.”

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, eski koca Emrah Kaya'ya “öldürmeye azmettirmek” suçundan 14 yıl, İsmail Peker'e ise “öldürmeye teşebbüs” suçundan 12 yıl hapis cezası verdi.

Yorumlar (0)