Aziz Sancar'dan Azeri Hatice'ye eğitim yardımı

Nobel ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar, terör devleti Ermenistan'ın saldırısında anne ve babasını kaybeden Azerbaycanlı yetim ve öksüz Hatice'ye eğitim yardımında bulundu.

YAŞAM 23.11.2020, 11:17 24.11.2020, 17:26
Aziz Sancar'dan Azeri Hatice'ye eğitim yardımı

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Nobel Ödüllü Türk Bilim Adamı Aziz Sancar, terör devleti ve işgalci Ermenistan'ın bebek katili Ermenistan ordusu tarafından Gence kentine fırlatılan balistik füzeler sebebiyle anne ve babasını yitiren Hatice Şahnezerova'nın eğitimi için önemli miktarda maddi yardım yaptı.

AZERTAC (Azerbaycan Devlet Haber Ajansı) tarafından servis edilen habere göre Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti olan Gence şehrine terör devleti Ermenistan tarafından atılan balistik füzeler ve sivil şehitlerle ilgili haberlerden etkilenerek, savaşta yüzlerce çocuğun mağdur olduğunu ve bu çocukların eğitimi için yardım fonlarının kurulmasının yararlı olabileceğini tavsiye etti.

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı'nın haberinde Aziz Sancar'ın, terör devleti Ermenistan'ın 17 Ekim 2020 tarihinde Gence vilayetine gerçekleştirdiği balistik füze saldırısında babasını ve annesini yitiren 3 yaşındaki Hatice Şahnezerova'nın eğitimi için açılan hesaba büyük miktar bağış yaptığı belirtildi.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmalar sürdüğü sırada köşeye sıkışan Ermenistan, sivil yerleşim yerlerine daha fazla yoğunlaşmış ve Gence kentine 2 kez balistik füze saldırısı gerçekleştirmiş, bu saldırılar sonucu 26 sivil şehit olmuştu.

17 Ekim 2020 tarihindeki saldırıda ise Hatice Şahnezerova enkaz altından yaralı olarak çıkartılmış, annesini, babasını ve 1,5 yaşındaki kız kardeşini kaybetmişti.

Yorumlar (0)