Ayşenur'un "şeytanı" serbest bırakıldı

Ayşenur Güven, "Ben bir şeytanın eline düştüm" yazılı not bırakarak intihar etmişti. Ayşenur ailesine "Evlendikten sonra amcasının oğlu Selahattin S'nin kendisine tecavüz ettiğini, tecavüz olayının çocukluğunda da yaşandığını" anlatmıştı. Selahattin S. tutuksuz yargılanacak.

YAŞAM 06.12.2019, 14:44 06.12.2019, 14:46
Ayşenur'un "şeytanı" serbest bırakıldı

Antalya ilinin Alanya ilçesinde yaşayan ve 2017 senesinde "Ben bir şeytanın eline düştüm" yazılı not bırakarak intihar eden Ayşenur Güven'in ölümüyle ilgili olarak tutuklanan Selahattin S., tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Ayşenur olaydan bir süre önce ailesine (eşi, babası, erkek kardeşi ve dayısına) amcasının oğlu Selahattin S.’nin kendisine tecavüz ettiğini anlatmış, çocukluğunda yine Selahattin S.nin tecavüzüne uğradığını söylemişti.

İtiraflarından 3 gün sonra Ayşenur Güven'in intihar etmesi üzerine ailesi istismar, tecavüz ve ölüme sebebiyet verdiği iddiasıyla amcaoğlu Selahattin S. hakkında şikayetçi olmuş, Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti Selahattin S.ye 14 yıl hapis cezası vermişti.

Karar, Yargıtay 14. Daire'den döndü

Ayşenur Güven'in, Selahattin S.nin "Elimde video ve fotoğraflar var" diyerek tehdit ettiğini eşi, babası, erkek kardeşi ve dayısına anlatmasıyla başlayan hukuk mücadelesinde ilk bozma kararı Yargıtay 14. Daire’den geldi.

Daire, ölüm sebebiyle tanık kalmadığından cezanın bozularak sanığın beraati yönünde yargılamanın yeniden yapılmasını istedi. Yargıtay 14. Daire’nin kararından sonra Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi davayı yeniden görüşmek üzere 14 Aralık 2019 tarihinde yeniden toplandı ve direnme kararı verdi. Direnme kararından sonra sanık Selahattin S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu karardan 20 gün sonra dün gece Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanığın tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmesine karar aldı. Sanık avukatının itirazını değerlendiren mahkeme Selahattin S.’nin denetimli serbestlik kapsamında adli kontrol şartı ile salıverilmesine karar verdi. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına savunma avukatlarının itiraz hakkının bulunmadığı öğrenildi.

Yorumlar (0)