'Aynı' şehirde 'ayrı' mevsim: Sahil yine turistlere kaldı

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya’da mayıs ayında iki ayrı mevsimin görüntüsü aynı gün kayıtlara geçti. Yüksek kesimlerde çalışan ekipler kapanan yolları açabilmek için 5 metreye ulaşan karla mücadelesini sürdürürken; dünya çapında ün salmış Konyaaltı Sahili adeta turist akınına uğradı.

YAŞAM 10.05.2021, 22:08 12.05.2021, 10:10
'Aynı' şehirde 'ayrı' mevsim: Sahil yine turistlere kaldı

Ülkemizde turizmin başkenti Antalya’da iki ayrı mevsimin görüntüsü bir arada kaydedildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, 2.500 metre rakımlı yaylalarda yer yer 5 metreye kadar ulaşan karla kaplanmış yolları açmaya çalışıyor. 

Göçerler yaylalara ulaşamadı

Belediye personelleri, bölgede hayvancılıkla geçimini sağlayan göçerlerin yaz aylarında mera olarak kullandıkları yayla yollarını açabilmek için çalışma gerçekleştirdi. Yaklaşık olarak iki hafta süren çalışmalar tamamlandı ve vatandaşlar meralara ulaştı. 

Deniz suyu 21 derece

Ekiplerin yüksek bölgelerde mayıs ayında karla mücadelesi sürerken, dünya çapında ün salmış Konyaaltı Sahili, sıcak havayı gören turistlerin adeta akınına uğradı. Ülkemize farklı ülkelerden gelen turistler, kilometreler boyunca uzanan sahile gelerek hem güneşin keyfini çıkardı hem de 21 derece deniz suyu sıcaklığı sebebi ile bol bol denize girdi.

"Antalya'yı çok seviyorum"

Rusya’dan ülkemize tatil yapmak için gelen Aleksandra Ladnaya, “Bu şehre bayılıyorum. Çok güzel bir yer. Fakat benim için oldukça sıcak. Su ise biraz soğuk. Yaklaşık olarak bir aydır buradayım. Kapadokya'ya, Pamukkale'ye ve Kemer'e gittim. Temmuz ayına kadar burada kalmayı düşünüyorum." sözlerini sarf etti.









Yorumlar (0)