Aynı kadını ikinci defa dolandırmak istedi, suçüstü yakalandı!

Mersin'de daha önce yüklü miktarda para ile altınlarını aldıkları yaşlı kadını, ikinci defa dolandırmak isteyen 2 dolandırıcıdan biri yakalandı.

YAŞAM 23.05.2020, 12:26
Aynı kadını ikinci defa dolandırmak istedi, suçüstü yakalandı!

Mersin'in Silifke ilçesinde iki dolandırıcı, Almanya'dan dönüş yapan 72 yaşındaki A.D.G.'nin bankada parası olduğunu öğrendi. Dolandırıcılar, yaşlı kadını kısa süre önce aradı.

A.D.G. kendilerinin polis ve savcı olduğunu söyleyen dolandırıcılara inanarak, yüklü miktarda para ile 9 çeyrek, 2 yarım ve bir tam altını verdi.

Dolandırıcılar, bir süre sonra tekrar aradıkları kadına, "Paranızın bulunduğu bankanın müdürü FETÖ üyesi. O yüzden paranızı oradan çekin ve bize getirin. Banka müdürlerine operasyon yapacağız." diye konuştu. Bunun üzerine A.D.G. de banka şubesine giderek parayı çekmek istediğini belirtti. 

Banka personeli, kadının telaşlı olduğunu anlayınca durumu hemen polise ihbar etti. Polis ekipleri, yaşlı kadın ile parayı çekmesi ve şüphelilerle buluşması için bir yöntem buldu. 

A.D.G. bankadan çektiği 45 bin Euro ile beraber dolandırıcılar ile buluşmaya gitti.

Polis ekipleri, kadından parayı alan H.Ö.'yü suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Buluşma noktasına uzak bir yerde saklanan ve ismi henüz tespit edilemeyen diğer şüpheli ise kaçarak uzaklaştı. 

H.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kaçan diğer dolandırıcıyı yakalama çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0)