Aynı gün 8 okuldan Atatürk büstü çalan hırsızlar tutuklandı!

Bursa'da 8 okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstlerini çalan hırsız ve yanındaki iki kişi, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

YAŞAM 12.05.2020, 11:04 12.05.2020, 12:38
Aynı gün 8 okuldan Atatürk büstü çalan hırsızlar tutuklandı!

Bursa'da Öğretmen Mehmet Ali Deniz İlkokulu'nun bahçesine gelen bir kişinin, Atatürk büstünü sökmeye çalıştığı görüldü. 

Şüpheli, büstü yerinden sökmesinin ardından olay yerinden uzaklaştı. 

Okulda görevli olan bir şahıs durumu anlayınca hemen okul müdürüne bildirdi.

Yapılan ihbarın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Hırsızın yakalanması amacıyla harekete geçen polis ekipler, aynı gün içinde 7 farklı okuldan daha Atatürk büstünün çalındığına yönelik ihbar aldı. 

Ekipler, okullardan Atatürk büstlerini çalan şüphelilerin aynı kişiler olduğunu tespit etti. 

Kimlikleri belirlenen 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Tanesi 2 bin liradan hurdacıya satıldığı tespit edilen Atatürk büstlerinden 6’sı ele geçirilirken, 2’sinin ise parçalandığı belirlendi. 

Söz konusu büstler okullara teslim edildi. Kuaför oldukları ortaya çıkan İlker Ç. (35), Adem A. (37) ve Serkan A. (35) ise emniyette yapılan işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi. 

Adem A.'nın mahkemeye verdiği ifadede, "Pişmanım. Çaldığım büstlerin parasını çalışıp ödeyeceğim. Serbest bırakılmak istiyorum." dediği ortaya çıktı. 

İlker Ç. Adem A. ve Serkan A. "bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" yapmak suçundan tutuklandılar, ardından da Bursa E Tipi Cezaevi'ne sevk edildiler.

Yorumlar (0)