Aylin Sözer'in katili tutuklandı! İşte cinayete ilişkin tüm ayrıntılar...

İstanbul'da Kemal Ayyıldız tarafından boğazı kesilerek öldürülen Aylin Sözer'in cesedi yakılmak istenmişti. Kemal Ayyıldız bugün tutuklanırken, cinayete ilişkin tüm ayrıntılar da ortaya çıktı.

YAŞAM 30.12.2020, 15:20 21.12.2022, 15:12
Aylin Sözer'in katili tutuklandı! İşte cinayete ilişkin tüm ayrıntılar...

İstanbul'un Maltepe ilçesinde ikamet eden Aylin Sözer, Kemal Ayyıldız tarafından canice öldürülmüştü. 32 yaşında olduğu öğrenilen Kemal Ayyıldız, 48 yaşında olan ve öğretim görevlisi olduğu belirtilen Aylin Sözer'i boğazını keserek öldürmüş, daha sonra da cansız bedenini yakma girişiminde bulunmuştu. 

Tutuklandı

Aylin Sözer'i canice öldüren ve gözaltına alınan Kemal Ayyıldız bugün tutuklandı. 

Asistanına mesaj atmış

Kamuoyunda infial yaratan Aylin Sözer cinayetine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Kemal Ayyıldız'ın, cinayeti işlemesinin ardından Aylin Sözer'in asistanına mesaj yolladığı tespit edildi. Aylin Sözer'in telefonundan mesaj atan Kemal Ayyıldız'ın, hesabına yollayacağı parayı nakit paraya çevirip kuryeyle kendisine ulaştırmasını talep ettiği öğrenildi. 

Bunun üzerine asistanın kuşkulandığı ve Aylin Sözer'i aradığı ancak öğretim görevlisi kadının telefonu açmamasının ardından kardeşi Nihal Sözer ile irtibata geçtiği belirtildi. Bunun üzerine Nihal Sözer'in, Aylin Sözer'in evine gittiği ancak kapıyı açan olmayınca güvenlik güçlerine ihbarda bulunduğu ifade edildi. 

Kardeşine 260 bin TL yollamak istemiş

Kemal Ayyıldız'ın daha sonra Aylin Sözer'e ait banka hesabına giriş yaptığı ve kardeşinin hesabına 260 bin TL göndermek istediği ancak miktarın çok fazla olması üzerine bankanın Aylin Sözer'i aradığı ortaya çıktı. Aylin Sözer'in telefona yanıt vermemesi üzerine EFT işleminin askıya alındığı tespit edildi. 

Uyuşturucu madde kullandığı anlaşıldı

Kemal Ayyıldız'ın uyuşturucu madde kullandığı belirlendi. Gözaltına alınan Kemal Ayyıldız'ın üstünden metamfetamin ile birlikte Aylin Sözer'e ait ziynet eşyalarının çıktığı kaydedildi. 

"İnternet üzerinden tanıştık"

Gündelik işlerde çalıştığını ifade eden Kemal Ayyıldız, Aylin Sözer ile 2009 senesinde internet üzerinden tanıştıklarını söyledi. Kemal Ayyıldız, tanıştıkları zaman kendisinin İstanbul'da bulunduğunu, Aylin Sözer'in de dil eğitimi almak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğunu ifade etti. 

"Evliyim"

Kemal Ayyıldız, Aylin Sözer ile ilk defa 2011 senesinde yüz yüze görüşmede bulunduklarını ve ara sıra görüşmeyi sürdürdüklerini anlattı. Kasım ayından beri sürekli görüştüklerini ileri süren Kemal Ayyıldız, evli olduğunu söyledi.

Kemal Ayyıldız, üç çocuğa sahip olduğunu ve eşinin Manisa'da kamu görevlisi olduğunu ifade etti. 

"Bana bıçakla saldırdı"

Aylin Sözer ile en son bir hafta önce görüşmede bulunduklarını belirten Kemal Ayyıldız, kendisine yılbaşında çocuklarını görebilmek için Manisa'ya gideceğini söylediğini ve bunun üzerine tartışmaya başladıklarını söyledi.

"Boğazını kestim"

Kemal Ayyıldız, Aylin Sözer'in kendisine bıçakla saldırdığını, bunun üzerine kendisinin de bıçağı alarak boğazını kestiğini itiraf etti. Kapının çalması üzerine paniğe kapıldığını aktaran Kemal Ayyıldız, yanında bulunan yanıcı maddelerle evi yaktığını belirtti.

"Kendimi vurdurtmaya çalıştım"

Kemal Ayyıldız, kendisini öldürmeye çalıştığını ancak beceremediğini, bu nedenle polis memurlarına kendisini vurdurtabilmek için çaba harcadığını, bu sebeple doğal gaz borusunu kesmesinin ardından yakarak onlara saldırdığını söyledi.

Yorumlar (0)