Ayı korkusu bakın ne yaptırdı!

Ayıdan korunmak için Bursa'da bulunan bir köyün girişine dikenli tellerle çevrili demir kapı yapıldı. 

YAŞAM 30.05.2020, 17:30 30.05.2020, 17:30
Ayı korkusu bakın ne yaptırdı!

Ayı korkusu insana her şeyi yaptırıyor. 

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ömeraltı köyünde ikamet eden kişiler, yabani hayvanlardan korunmak üzere köy girişine kapı yaparak çevresini de dikenli tellerle çevirdi. 

Köylüler, 30 senedir, çevresini dikenli tellerle kapattıkları köylerini ayı ve kurtlardan koruyor. Ormanların içinde yer alan Ömeraltı köyünün arazilerinde birçok domuz, ayı, kurt ve başka yabani hayvan var.

Köye ilk kez gelenler şaşırıyor

Ömeraltı köyüne girmek isteyen kişilerin karşısına önce demir kapı çıkıyor. Köyde yaşayanlar ya da misafirler, kapıyı açmalarının ardından araçla ya da yaya olarak köye giriş yapabiliyor. Köyde ikamet eden vatandaşlara demir kapıyı açarak girmek oldukça olağan gelirken, köye ilk kez gelen kişiler şaşkınlığa uğruyor. 

Bazı kişiler de Ömeraltı köyünde bir şey olduğunu sanarak kapının önünde bekliyor. 

"30 senedir tel örgüyle çevrili"

Ömeraltı köyünün muhtarı Yakup Yıldız, köyün ormanların içinde bulunduğunu, her tarafının ormanlarla çevrili olduğunu ve arazisinin de çok geniş olduğunu belirterek, bu nedenle yabani hayvanların çok fazla olduğunu ifade etti.

Hayvanlardan korunmak amacıyla köyün etrafına tel örgüyle yerleştirdiklerini aktaran Yıldız, 30 senedir köyün bu şekilde tel örgüyle çevrili olduğunu kaydetti. 

Yıldız, köyün girişinde kapı bulunduğunu aktararak, köye girmek isteyen kişilerin kapıyı açıp girdiklerini söyledi. 

Köylüler bu duruma alıştığını ancak dışarıdan ilk kez gelenlerin çok şaşırdığını belirten Yıldız, burada uzun süre bekleyenlerin olduğunu ve kendilerine durumu açıkladıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)