Aydın'da sokakta bulduğu felçli köpeğe 'bebek' gibi bakarak hayata bağladı

Aydın'da ikamet eden 70 yaşındaki Tenzüle Küçük, sokakta bulduğu köpek yavrusunun önce yaşama tutunmasını sağladı ardından da onun için yurt dışından yürüteç getirtti.

YAŞAM 19.05.2021, 23:27 20.05.2021, 17:27
Aydın'da sokakta bulduğu felçli köpeğe 'bebek' gibi bakarak hayata bağladı

Aydın'da felçli bir köpek yavrusunu sahiplenen 70 yaşındaki hayvansever kadın, evindeki beşikte bebek gibi baktığı hayvanı yürüteçle tekrar hayata bağladı.

Ata Mahallesi'nde kızı ile birlikte yaşayan Tenzüle Küçük, yaklaşık olarak 4 ay evvel evinin yakınlarında sokak hayvanlarını beslemeye gittiğinde 5 yavru köpekten dördünün öldüğünü fark etti.

Felçli köpeği sahiplendi

Hayatta kalan tek köpeği alan kadın, önce kendi tecrübelerinden dolayı bakımını yapıp ardından veterinere başvurdu. Küçük, beyin kanaması sebebi ile felç geçiren talihsiz köpek yavrusunu sahiplendi.

Evinde baktığı felçli köpekle yakından ilgilenen Küçük, beşikte uyuyan ve düzenli aralıklarla banyosunu yaptırdığı hayvanı kendi elleriyle besledi. Tenzüle Küçük, kolay bir şekilde hareket edemediği için yaklaşık olarak 4 ay boyunca bir bebek gibi baktığı hayvana 'Yaşar' ismini verdi. 

Yaşar'ın başından geçenleri duyan kadının çevresindeki hayırseverlerin girişimi ile sevimli yavru için yurt dışından özel yürüteç getirtildi. Felçli hayvan, yürüteç sayesinde ilk adımını atmayı başardı.

Beyin kanaması geçiren oğluna 20 yıl bakmış

Oğlu Murat'ın 7 yaşında okulda oyun oynadığı esnada beyin kanaması geçirip ardından felç kaldığını dile getiren Küçük, "Oğluma 20 yıl boyunca bir bebek gibi baktım fakat ne yazık ki onu kaybettik. Yaşar'ın başından geçenler de bana oğlumu hatırlattı. Yaşar'ı çocuğum gibi görüyorum. Allah'ın izniyle onu yürüteceğiz." dedi. 

Bir canı hayata bağladığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Küçük, 4 aylık olan köpeğin çok daha iyi bir duruma geleceğine inancının tam olduğunu söyledi.

"Adını biliyor"

Yaşar için hayvansever arkadaşlarının girişimi ile yürüteç temin ettiklerini aktaran Küçük, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Gelişim bozukluğu var fakat çok daha iyi duruma geleceğine inancım tam. Artık onun bir yürüteci var. Onun mutluluğu, onun bu şekilde bakması paha biçilemez. O benim benim oğlum, canım. 'Yaşar' dediğim an bana dönüp bakıyor. Bunların sevgisi bambaşka."



Yorumlar (0)