Aydın'da kardeşinin evinden gelen kokuya daha fazla dayanamadı

Aydın'a bağlı Efeler ilçesinde bulunan iki katlı binanın alt katında yaşayan kız kardeşinin evinden gelen kötü kokuya daha fazla dayanamayan bir yurttaş, durumu belediye ekiplerine iletti. Eve gelen belediye personelleri, kadının çöp evde 5 yılda biriktirdiği 2 kamyon çöpü 3 saatte temizleyebildi.

YAŞAM 22.02.2021, 23:11 24.02.2021, 09:15
Aydın'da kardeşinin evinden gelen kokuya daha fazla dayanamadı

Kemer Mahallesi 1708 Sokak'taki aile apartmanında, babası hayatını kaybettikten sonra yalnız başına yaşamaya başlayan 61 yaşındaki Emine T. adlı kadın, evini adeta çöplüğe çevirdi. Eline geçen her şeyi toplayan, dışarıya çöp atmayan ve evinde biriktirdiği iddia edilen Emine T.’nin çöp kokusundan rahatsız olan ve üst katında oturan ağabeyi, durumu Efeler Belediyesi personellerine iletti. Efeler Belediyesi'ne bağlı ekipler, polis ve zabıta ekipleri eşliğinde, sabah saatlerinde söz konusu eve gelerek temizlik çalışmasını başlatmak istedi. Ekiplere direnerek evinden dışarı çıkmak istemeyen kadını, polis ve zabıta ekipleri ikna etti. Evde saklanan tüm çöpler 12 kişilik belediye temizlik ekibince temizlendi. Kadının ağabeyi İsmail T. de temizlik faaliyetlerine katılarak evi temizledi. Ekiplerin kötü koku sebebi ile zaman zaman zor anlar yaşadığı evden, 3 saat boyunca devam eden çalışmaların neticesinde 2 kamyon çöp çıkartıldı.

"Kardeşimin insanca yaşam sürmesini istiyorum"

5 yıl evvel babalarını kaybettiklerini, ardından kardeşinin kendilerini eve almadığını ve çöp eve çevirdiğini dile getiren İsmail T., "Kardeşim, babam vefat ettiğinden bu yana evini temizlemiyor. Evinde su kaçağı da var. Ev yıkılacak diye korkuyoruz. Beni eve almıyor. Onun insanca bir yaşam sürmesini istiyorum. Evde soba yok, buz gibi bir ortamda oturuyor. Kendi yemeğini de yapamıyor. Böyle yaşanmaz." dedi.











 

Yorumlar (0)