Ayda'nın babasından tepkilere cevap!

Taburcu olan kızı Ayda'yı ayakları çıplak bir şekilde hastaneden çıkaran baba Uğur Gezgin, eleştirilere cevap verdi.

YAŞAM 09.11.2020, 08:35 09.11.2020, 13:23
Ayda'nın babasından tepkilere cevap!

3 yaşındaki Aydan Gezgin, 30 Ekim 2020 Cuma günü saat 14.51’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki İzmir Seferihisar depremi sebebiyle Bayraklı ilçesindeki Rızabey Apartmanı enkazı altından 91 saat sonra çıkarılmış, annesi Fidan Gezgin'in ise cansız bedenine ulaşılmıştı.

3 yaşındaki Ayda Gezgin, enkazdan kurtarıldıktan sonra ambulansa götürülürken annesini istemişti.

Deprem enkazından 65 saat sonra kurtarılan Perinçek ailesinin son ferdi 4 yaşındaki Elif Perinçek ile depremin simgesi olan Ayda'yı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere üst düzey protokol ziyaret etmiş, enkazdan çıkarıldıktan sonra köfte-ayran istediği için, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi köfte yağmuruna tutulmuştu.

Ayda’nın tedavisi Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde yapıldı ve 7 Kasım’da son kez kontrol edilerek hastaneden ayrılmasına izin verildi. Baba Uğur Gezgin, öğleden sonra kızı Ayda'yı kucağına alıp hastaneden çıktı ve yakında bekleyen bir otomobile hızlı adımlarla yürüdü. Ayda’nın ayaklarının çıplaktı ve üzerinde bir ceket örtülüydü. Babanın yanındaki kişi ise oyuncakları taşıyordu. Otomobile binip hastaneden ayrılan Uğur Gezgin ve kızı Ayda'nın bir yakınlarına gittiği öğrenildi.

Sosyal medyada garip tartışma

Ayda’nın babası Uğur Gezgin’in kucağında hastaneden ayrılırken ayaklarının çıplak ve üzerinin ceket örtülü olması sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Baba Uğur Gezgin ise kızı Ayda’nın taburcu edilmesi ve evde geçirdiği zamanları anlattı.

Ayda'nın iyileştiğini, hastaneden çıktıklarını, kızını çok özlediğini, ona sarılmak istediğini, onu sarıp sarmaladığını ve bunu kendisinin istediğini belirten Uğur Gezgin, hastane görevlilerinin Ayda'yı kapıya kadar getirdiğini, kendisinin de Ayda'yı kucağına alıp araca götürdüdüğünü kaydetti. "Bunda garip olan ne var?" diye soran Uğur Gezgin, "Ayda’mı, evladımı kucaklamak, sarılmak istedim. Hepsi bu..." dedi.

Eleştirilen fotoğraf karesinde bir babanın kızına olan özlemi ve sevgisini gördüğünü dile getiren Uğur Gezgin, bir yakınlarının evinde kaldıklarını, Ayda'nın gayet iyi olduğunu, ağabeyiyle oyun oynadığını, psikolojik destek de verildiğini bildirdi. "Hocalarımız sağolsun buradalar. Gerekli tüm psikolojik desteği de veriyorlar" diyen Uğur Gezgin, Türkiye’nin her yerinden ve herkesten destek telefonları geldiğini, Ayda için sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştıklarını, acılarına ortak olduklarını, herkesin sahip çıktığını ifade eden Uğur Gezgin, "Tabii ki reklam için arayan da vardır, gündeme gelebilmek için yapanlar da olabilir.” diye konuştu.

Yorumlar (0)