Ayçiçeği toplamak için tarlaya geldi, şoke oldu: Tam 100 yıllık...

İstanbul Çatalca’da ayçiçeği toplamak için tarlaya giden çiftçi, Balkan savaşlarından kaldığı düşünülen patlamamış bir top mermisi buldu. Yapılan ihbar sonrası olay yerine gelen jandarma ekipleri, kontrollü bir şekilde bombayı imha etti.  

YAŞAM 07.10.2022, 11:45 08.10.2022, 08:41
Ayçiçeği toplamak için tarlaya geldi, şoke oldu: Tam 100 yıllık...

Olay, geçtiğimiz pazar günü Çatalca'nın Çakıl Mahallesi'nde meydana geldi.

Tarlasında Balkan savaşından kalma top mermisi buldu

İddiaya göre ayçiçeği toplamak için tarlaya giden İskender Güneri, tarlada çalıştığı esnada toprağın yüzeyinde bulduğu cismi demir parçası zannederek çıkarmaya çalıştı. Eliyle çıkaramayınca çekici alıp kazmaya başlayan Güneri, çıkardığı cismin patlamamış top mermisi olduğunu görünce jandarma ekiplerine haber verdi. Yapılan ihbar sonrasında olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerinde gerçekleştirilen incelemelerden sonra bomba imha ekipleri tarafından söz konusu top mermisi kontrollü şekilde imha edildi. Top mermisinin imha edildiği anlar, bir vatandaşın telefon kamerasına yansıdı.

"Demir parçası sandım, elimle çıkarmaya kalktım"

Top mermisini bulan İskender Güneri, “Ayçiçeği toplamak için geldim buraya. Yerde gördüğüm cismi demir parçası zannettim, elimle çıkarmaya çalıştım. Çıkaramayınca çekiç alarak kazıp çıkardım. Çıkarınca top mermisi olduğunu fark ettim ve jandarmaya haber verdim. Jandarma, alana gelerek bombayı derede imha etti.” sözlerini kullandı. 

Yorumlar (0)