Ayakta uyuyan berber, malulen emekli olmak istiyor

Mersin’e bağlı Silifke ilçesinde uyku hastalığı (narkolepsi) pençesine düşen berber, tıraş yaptığı esnada veyahut tıraşın ardından koltukta devamlı uyuyor. 24 saat boyunca uyuma isteği oluşturan hastalığı sebebiyle çok zor günler yaşayan berber, malulen emekli olmak istiyor.

YAŞAM 23.02.2022, 21:48 24.02.2022, 17:24
Ayakta uyuyan berber, malulen emekli olmak istiyor

Silifke ilçesinde 15 senedir narkolepsi rahatsızlığı yaşayan Rüstem Üredi (47), bu halinin günlük yaşamını kötü yönde etkilediğini dile getirdi. İşteyken ve yemek yerken dahi uyuyakaldığını söyleyen Üredi, hastalığı yüzünden iş göremez hale geldiğini kaydetti. Sabahları ailesi tarafından güçlükle uykudan kaldırıldığını ifade eden Üredi, iş yerinde de müşterilerinin kendisini zorla uyandırabildiğini aktardı. 

"Ayakta uyuduğum da oluyor"

15 senedir bu hastalığı çektiğini söyleyen talihsiz adam, “Hiçbir doktor çare bulamadı. Birkaç ilaç kullanıyorum fakat tam anlamıyla etki etmiyorlar. Ülkemizde 200 kişinin narkolepsi hastası olduğunu öğrendim. WhatsApp grubumuz bile var. Hastalığım geçmediğinden dolayı gruptan çıktım. Dükkanda ve evde sürekli uyuyorum. Bıraksalar sürekli uyurum. Zaman zaman ayakta uyuduğum da oluyor. Asla araba süremiyorum. Oturduğum an itibarıyla uykuya geçiyorum. Bizim gibilerin malulen emekli olması sağlanmalı." dedi.

Narkolepsi nedir?

Narkolepsi, genellikle uyku nöbetleri veyahut gün içerisinde kısa uyku süreçleri halinde görülen aşırı uyuma halidir ve kronik bir bozukluktur.

Yorumlar (0)