Avusturya’dan bisikletle yola çıkan 3 kadın, 1 ayda Türkiye’ye ulaştı 

Viyana’da öğretmenlik yapan Filiz Akıncı, arkadaşı ve teyzesi ile Avusturya’dan bisikletle yola çıktı, 1 ayda Türkiye’ye ulaştı.  

YAŞAM 08.08.2021, 15:07 09.08.2021, 12:17
Avusturya’dan bisikletle yola çıkan 3 kadın, 1 ayda Türkiye’ye ulaştı 

Avusturya Viyana’da öğretmenlik yapan 27 yaşındaki Filiz Akıncı, meslektaşı ve arkadaşı Lisa Eibel ve teyzesi Andrea Maier (51) ile birlikte bisikletle yola çıktı. Avusturya’da başlayan bisiklet yolculuğu Türkiye’de bitti. Yol kenarlarında ve ağaç aralarında kamp kurarak konaklayan kadınlar, 2 bin kilometreden fazla mesafe kat ederek 28 günde Kuşadası’na ulaştı. Akıncı’nın ailesi tarafından karşılanan 3 kadın, sevinçle karşılandı. 





“Kadınların gücünü göstermek istedik” 

Filiz Akıncı, vardığı Kuşadası’nda gazetecilere açıklamada bulundu: “Viyana’da ulaşım için bisiklet kullanıyoruz. Yola ilk çıktığımızda biraz zorlandık. Herkesin yapacağı bir şey, yalnızca bisiklet kullanmayı bilmeniz gerekiyor. Amacımız kadınların her şeyi başarabileceğini göstermek. 3 kadın bunu başardık.” 





“Türkiye’ye girdiğimizde ilgiyle karşılandık” 

Akıncı: “Türkiye sınırlarına girdiğimizde ilgiyle karşılandık. Bizi gören herkes, yanımızda erkek olmadan mı geldiğimizi sordu. Yol boyunca bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz herkes çok misafirperverdi. Bize su getiren, duş almamız için evini açan çok fazla kişi oldu.” 





“Söylemişti ama başta inanmamıştım” 

Öğretmen Filiz Akıncı’nın babası Serhan Akıncı: “Kızım daha önce Afrika’da çalışmalarda bulundu. 2 ay önce beni aradı, Türkiye’ye bisikletle geleceğini söyledi ama başta inanmamıştım ve ciddiye almamıştım. Ama ciddiymiş, başardı. Kendisiyle gurur duyuyorum.” 

Yorumlar (0)