Avustralyalı Türkler gurbetteki yaşlılarını unutmadı!

Avustralyalı Türkler, Covid-19 nedeniyle zorunlu haller dışında evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü Türklere erzak dağıtmaya başladı.

YAŞAM 11.04.2020, 13:24
Avustralyalı Türkler gurbetteki yaşlılarını unutmadı!

Avustralya’nın Sydney kentindeki Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından faaliyet gösteren Auburn Gelibolu Camii yönetimi tarafından başlatılan erzak dağıtımı projesi kapsamında temel gıda maddelerinin yer aldığı kutular kapı kapı gezilerek 65 yaş üzerindeki Türk yaşlılara teslim ediliyor.

Yardım projesi hakkında konuşan Auburn Gelibolu Camii Türk İslam Kültür Merkezi Derneği Başkanı Dr. Abdurrahman Asaroğlu, toplum bireylerinden gelen bağışlarla hazırlanan erzakların ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ulaştırıldığını belirtti.

Vefa kutusu adını verdikleri kutulara sıvı yağ, şeker, un, salça, zeytin, makarna, nohut, hurma, bulgur ve hazır çorba gibi bir evin ihtiyacı olan gıda maddelerinin koyulduğunu belirten Asaroğlu, "Covid-19’un ortaya çıkmasından sonra, özellikle 65 yaş üzeri amcalarımızda, teyzelerimizde bir korku oluştu. Dinledikleri, duydukları, gördükleri ölüm olaylarından sonra evden çıkmak istemiyorlar. Biz de onlara bu konuda destek olalım istedik." ifadelerini kullandı.

Yardım kutularını 65 yaş üstü tüm toplum üyelerine ulaştırmaya çalıştıklarını anlatan Asaroğlu, "İlla fakir ve muhtaç olmak zorunda değiller, 65 yaş üzeri kim varsa böyle bir imkan sunuyoruz. 'Yok benim evlatlarım yardımcı oluyor, gelenim gidenim var ihtiyacımı görüyorlar' derlerse teşekkür edip başka bir eve gidiyoruz. Bu şekilde bir ihtiyaç karşılama projesi geliştirdik. Toplumdan bir hayli destek almaya başladık. Sağ olsunlar ilgileniyorlar, geri dönüşümüz çok iyi elhamdülillah." şeklinde konuştu.

Yardım kutusunu alanlardan biri olan Hatice Urgancı, "Hepinize din kardeşim olarak teşekkür ederim Allah razı olsun beni düşündüğünüz için. Hayırlı ramazanlar inşallah." dedi.

Auburn Gelibolu Camisi’nin web sitesindeki hesaba yapılan bağışlarla Gelibolu Türk Kültür Vakfı’nda hazırlanan Vefa Kutuları projesinin Kovid-19 nedeniyle uygulanan yasak ve kısıtlamalar bitene kadar devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)