Avengers: Endgame nasıldı? (spoiler içerir)

Avergers: Endgame filmiyle ortalığı kasıp kavuran Marvel, 11 yıllık sinematik evreninde yeni bir aşamaya geçecek. Bu yazının spoiler içerdiğini söyleyelim.

YAŞAM 02.05.2019, 20:54
Avengers: Endgame nasıldı? (spoiler içerir)

Marvel, 11 yıldır kurduğu sinematik evreninin ilk bölümünü Avengers: Endgame filmiyle kapattı. 22 filmden oluşan serüven Iron Man’in demir dövme sesiyle başlamıştı, öyle de bitti! Filmin sonunda gösterilen fragmanda Iron Man’i yine demir döverken gördük. Peki film genel olarak nasıldı?

Bildiğiniz üzere İnfinity War’un sonunda 6 sonsuzluk taşını da toplayan Thanos, parmağını şıklatmış ve evrendeki canlıların yarısını yok etmişti. Bu yok oluşun 22. gününde Tony Stark’ı uzay boşluğunda oradan oraya savrulan Peter Quill’in gemisinde görüyoruz. Gemide ise yanında sadece Nebula var! Nebula ile Tony’nin yapacak bir şey bulamayıp oyun oynadıklarını görüyoruz.

Tony ve Nebula’yı buradan kurtaran ise büyük umutlar bağlanan Captain Marvel oldu.

Iron Man ve Nebula, Captain Marvel tarafından kurtarılıp Avengers binasına getirildi. Burada Tony’nin, Captain America’ya ve diğer ekip üyelerine kızgın olduğunu gördük. Bu sırada ekibimiz, enerji yayılmasından Thanos’un taşları yeniden kullandığını anladı ve o gezegene gitmek için yola koyuldu.

Kazandıktan sonra tek başına sakin bir hayata başlayan Thanos’un, zırhını tarlanın ortasına korkuluk olarak asması çizgi romanlardaki bir sahneye göndermeydi. Günlük kıyafetlerle gördüğümüz Thanos’un topalladığını ve yüzünün yarısını yandığını gördük. Thanos’un kulübesine gelen ekibimiz, eldiven olan kolunu kesti. Bu sahnelerde Thanos’un ne kadar güçsüz düştüğünü de anlamış olduk. 6 taşı da yok eden ve bu yüzden neredeyse öleceğini söyleyen Thanos gerçekten öldü, çünkü Thor’un Stormbreaker’ı ile tek hamlede kafasını uçurduğunu gördük.

Bu olaydan 5 yıl sonrasında ise son derece karanlık ve kayıplardan dolayı yıkılmış bir dünya gördük. Ekibimizin birçok üyesi farklı yollara ayrıldı. Neredeyse herkes kaybettiklerini kabullendi. Ancak tesadüf eseri bir farenin tuşların üzerinden geçmesiyle birlikte kuantum evreninde sıkışan Ant-Man, aramıza geri döndü. Avengers binasına gelen Ant Man, her şeyin bittiğini düşünen ekibimizin kapısında belirdi. Kuantum boyutunda 5 dakika geçmişti, dünyada ise sadece 5 yıl! Geçmişe gidip Thanos’u durdurmak ancak zamanda yolculukla mümkündü. Buradan sonrasını zaten biliyorsunuz. Biz bazı kahramanlarımızın ne durumda olduğuna bakalım.

Profesör Hulk

Geçen 5 yıl boyunca aralarında anlaşmazlık olduğu bilinen Banner ile Hulk’un Profesör Hulk’a dönüşmesi oldukça eğlenceli sahnelere yol açtı. O artık sağı solu parçalayan Hulk değil, kendisinden imza isteyen çocuklara imza veren yakışıklı ve komik bir dev!

Ekibin 6 taşı bulması ve eldivene yerleştirmesiyle, geriye yok olan bütün canlıları geri getirmek kaldı. Bu görevi yapabilecek en iyi kişi olan Profesör Hulk, eldiveni taktı. Ancak bu kez yok etmek için değil geri getirmek için!

Formdan düşmüş Thor

Rocket ve Profesör Hulk, Norveç’te kurulan yeni Asgard’a gittiğinde karşılaştığımız Thor, alışıldık halinden çok uzaktaydı. Göbekli, saçı ve sakalı birbirine girmiş ve panik atak krizleri geçiren Thor, bildiğimiz Şimşekler Tanrısı’ndan bir hayli uzaktı. Bu filmde izleyiciler onun Rune King Thor’a (en güçlü versiyonu) dönüşmesini bekliyorlardı. Bu ters köşenin bir hayli eğlenceli sahnelere yol açtığını söylemek mümkün!

Aslında hem Hulk’un hem de Thor’un değişimiyle, filme yeni karakterler girmiş gibi hissettik biraz da.

Yıldırım tanrısı Captain America

Steve Rogers bu filmde, her zaman olduğu gibi yenilgiyi kabullenmeyen ve atlatamayanlardandı. Son savaşta beklenen oldu ve Thor’un çekicini (Mjollnir)kaldırdı. Çizgi romanlarda da gerçekleşiyordu bu olay. Aslında Captain, sadece çekisici kaldırmakla kalmadı ona adeta hükmetti!

Gökyüzünden yıldırım çekmek, çekici hızla sallamak… Thanso’un yenildiği savaştan sonra 6 sonsuzluk taşını da, alındıkları evrenlere koymak için zaman yolculuğu yapan Kaptan’ın bir hayli yaşlanmış olarak geri döndüğünü gördük. Bu gerçeklikte sadece 10 saniye geçmişti ama Kaptan Amerika, yaşayamadığı hayatı farklı bir gerçeklikte yaşadı ve yaşlanmış olarak geri döndü. O gerçeklikte ne yaptı, nasıl bir hayat yaşadı bilmiyoruz. Ancak bunu anlatacak bir filmi de dört gözle bekleyeceğiz.

Kendini feda eden bir bencil: Tony Stark

Kaybedilen savaştan sonra geçen 5 yılın ardından namı-değer Iron Man’in bir de küçük kızı olduğunu gördük. Uzun yıllardır herkesin öldüğü ve dünyanın istila edildiğine ilişkin rüyalar gören Tony Stark, önceleri istemese de daha sonra ekibimize katıldı. Son kez dünyayı kurtarmak için bir araya gelen Avengers ekibi, sonunda intikamı aldı. Savaşın son sahnesinde Thanos’tan eldiveni alıp parmağını şıklatan ve düşmanları yok eden Iron Man, evrendeki trilyonlarca canlıyı da kurtardı. Kurtardı kurtarmasına ancak kendisi de ölmüş oldu. İlk filmlerden bu yana bencil, her zaman bir çıkış yolu olduğunu düşünen Tony’nin kendisini feda etmesini son derece yerinde, epik bir sahne olarak bulduk.

Belki de filmin en hoş sekansları, geçmişe giderek sonsuzluk taşlarını toplayan ekibimizin yaşadığı olaylardı. 2012 yılındaki New York Savaşı’na giden Profesör Hulk’un kendisinin çılgın halini görünce utanması, bizi bir hayli güldürdü. Captain America ve Tony Stark’ın 1970 yılına gitmesi, Tony’nin babasıyla -o kendisini tanımasa da- vedalaşması, Kaptan Amerika’nın Peggy Carter’ı görmesi son yaklaşırken gelen güzel sahnelerdi. Kaptan Amerika’nın asansördeki ‘Hail Hydra2 sahnesi ise çizgi roman okurlarının kalbine dokunan bir göndermeydi.

Captain Marvel

Kendisinden büyük şeyler beklenen Captain Marvel, bu filmde gücünü gösterdi. Thanos’un gemisini içinden geçerek patlatan ve çılgın Titan’ın elindeki eldiveni almaya çalışırken gücünü gördüğümüz Captain Marvel bu filmde çok fazla görünmedi ancak bundan sonraki filmlerde ne kadar etkili bir kahraman olacağını gösterdi.

Örümcek Adam

Thanos’un parmak şıklatmasıyla yok olan ve Profesör Hulk’un eldiveni giyip parmağını şıklatmasıyla yeniden hayata dönen karakterlerden birisi de oydu. Toza dönüşmesiyle Tony Stark’ı hüzne boğan Örümcek Adam’mızın kendisinin toza dönüşmesini komik bir üslupla anlatması- kendisi için 5 dakikada ama gerçekte 5 yıl sürdü- ve Tony’nin ona sarılması yüreğimizi dağladı.

Yorumlar (0)