Avcılar'da korkutan yangın: 7 tekne alevler içinde yandı!

İstanbul Avcılar İskelesi’nde kıyıya bağlı şekilde bulunan 7 tekne bugün sabah saatlerinde çıkan yangında alevler içinde kaldı ve yandı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken yanan 7 tekne kullanılamaz duruma geldi. Yangın diğer teknelere sıçramamasıysa büyük bir faciayı önledi.

YAŞAM 07.07.2022, 10:47 07.07.2022, 12:35
Avcılar'da korkutan yangın: 7 tekne alevler içinde yandı!

Yangın, saat 05.30 sırlarında İstanbul Avcılar İskelesi’nde kıyıya bağlı şekilde bulunan teknelerde çıktı. İddialara göre iskeleye bağlı olan bir teknede henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa süre içinde büyüyen yangın iskelede bağlı halde duran diğer teknelere de sıçradı.

İhbar üzerine ekipler olay yerine gönderildi

Yangını gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ihbar üzerine kısa süre içinde olay yerine çok sayıda itfaiye ile polis ekibi gönderildi. Kısa süre içinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, polis ekipleri de herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için etrafta güvenlik önlemi aldı.

Yangın kontrol altına alındı facia önlendi!

Uzun uğraşlar sonunda yangını kontrol altına almayı başaran itfaiye ekipleri, uzun süre de soğutma çalışması gerçekleştirdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sayesinde yangın söndürülürken, alevlerin diğer teknelere de sıçramaması büyük bir faciayı önledi. İskeleden uzak bir noktada yanan bir başka tekne ise güçlük ile söndürüldü.

7 tekne alevler içinde kül oldu

Henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı başlayan yangı kısa süre içinde büyüyerek başka teknelere de sıçradı. Alevler içinde cayır cayır yanan 7 tekne kullanılamaz duruma geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sayesinde yangın diğer teknelere de sıçraması engellendi. Bu arada yanan teknelerden bazıları söndürme çalışmaları esnasında battı.

“Bir de baktık ki tekneler alev alev yanıyor”

Alevlere müdahale eden Hasan Taşkın, “Bizi arayıp yangın var dediler. Biz de hemen buraya geldik. Bir de baktık ki tekneler alev alev yanıyor. Hemen itfaiye ekiplerine yardım ettik. Bu bizim arkadaşlarımızın teknesiydi. Herhalde teknenin içinde bir kişi vardı. Yangın öyle çıktı. 8-10 tane tekne yanmış. Burada bayağı fazla zarar var. Özel tekneler, yat, sürat teknesi falan” şeklinde açıklama yaptı.

“Yangının nedeni henüz belli değil, kameralara bakılacak”

Alevler içinde kalan teknelerin özel tekneler olduğunu belirten Altuğ Pala, “Yangını bize buradaki kuruyemişçi esnaf arkadaşlar haber verdi. Koşup, hemen gelip baktık ki tekneler yanıyor. 8-10 kadar tekne yanmış. Bunlar özel teknelerdir. Biz de itfaiye ekibindeki arkadaşlara yardım ettik. Yangını söndürmeye çalıştık. Alevler söndü. Şu an tehlike bitti. Allaha şükürler olsun. Teknesi yanan arkadaşlara da çok geçmiş olsun. Yangının çıkış nedeni henüz belli değil. Başkanımız yangın yerine geldi. Buradaki kameraların hepsine bakacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)