Av yasağı bu gece bitiyor! Denizciler hazırlıkları tamamladı

Denizlere getirilen av yasağının kaldırılması ülke genelinde merakla bekleniyordu. Yasağın 1 Eylül tarihinde kalkacağı açıklanmasının sonrasında bu gece itibariyle denizlere açılacak olan tekneler için son hazırlıklarını sağlandı. 1 Eylül günü başlayacak olan yeni av dönemi için balıkçı tekneleri bu gece “Vira Bismillah” diyecek ve denize açılacak.

YAŞAM 31.08.2022, 17:18 01.09.2022, 01:24
Av yasağı bu gece bitiyor! Denizciler hazırlıkları tamamladı

15 Nisan günü başlayan denizlerde av yasağı, 1 Eylül tarihi ile itibaren bitiyor. Gırgır ve trol ile yapılan balık avcılığına bu gece itibariyle başlayacak olan balıkçılar gelen haberden oldukça memnun.

“Bu sezondan umutluyuz”

1 Eylül günü denizle buluşacak olan balıkçı tekneleri 4,5 ayın sonrasında bütün hazırlıklarını bitirdi ve denize açılmak adına saatleri saymaya başladı. Balıkçılar yeni sezon için umutlu olduklarını dile getirirken, geçtiğimiz sezonun pek mutlu etmediğini ifade ettiler.

“Ucuz balık yenilebilecek”

Zonguldak civarında balık miktarının fazla görüldüğünü aktaran balıkçı Resul Yılmaz, “Henüz denize çıkmadık. Bu yüzden kesin bir şey demek doğru olmayacaktır. Balık hangi bölgeye gidecek olursa biz de arkasında olacağız. Şu an teknede 40’a yakın kişi çalışıyor. 31 Ağustos gününün gecesi bir sorun olmazsa denize çıkacağız. İnsanlarımız da ucuz balık tüketebilecek inşallah, sadece masraflar normalinden daha yüksek.” şeklinde konuştu.

“Balık nereye biz oraya”

Denizden ürün yönünde iyi beklentide olduklarını ifade eden balıkçı Mustafa Yılmaz, “Bütün hazırlıklarımızı bitirdik. Sezona ilk olarak palamut avcılığıyla başlayacağız. Takribi 4 senedir bol palamut çıkmıyordu. Bu yıl inşallah bol olacak. 15 Nisan sezon bitiminden bu zamana kadar teknede yapılacak bütün tamirleri ve eksikleri girmeye uğraştık. Çoğunlukla Karadeniz’de çalışma yapacağız, balık nereye giderse bizde arkasında olacağız." dedi.

Yorumlar (0)