Atölye Modern'de yeni programlar!

YAŞAM 27.10.2019, 10:12
Atölye Modern'de yeni programlar!

Atölye Modern'de "Türkiye’de Çağdaş Sanatın Temel Dinamikleri" adı altında 6 yeni seminer programı başlatıldı.

Türkiye'nin ilk modern sanat müzesi olarak kabul edilen İstanbul Modern’in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, "Türkiye’de Çağdaş Sanatın Temel Dinamikleri" adı altında 6 yeni seminer programını düzenledi ve programları sanatseverlerle buluşturuyor.

Müzenin açıklamasına göre, Atölye Modern, Sonbahar 2019 döneminde seminer katılımcılarına 6 çağdaş sanatçının yönetiminde planlanan "Türkiye’de Çağdaş Sanatın Temel Dinamikleri" adlı seminer programını düzenledi.

Seminer programının, 1980’den günümüze kadar olan dönemde Türkiye’de sanat çalışmalarını, çağdaş sanat ortamını ve sanatsal yaratıları ortaya çıkaran dinamikleri sanatçıların perspektifinden altı farklı seminer temasıyla işleyeceği belirtildi.

Çağdaş sanatçılarla birlikte sürdürülen seminer programı, Türkiye’de temel kavramlara ve biçimsel izdüşümlerine, çağdaş sanat ortamına, çağdaş sanatta malzeme çeşitliliğine, üretim biçimlerine, sanatı izleme biçimlerine, uygulama alanlarındaki çeşitliliğe ve sanat teknolojilerine uzanarak Türkiye’de çağdaş sanat üzerine zengin bir okuma önerisi sunuyor.

6 sanatçı, 6 seminer

Programda, "Prof. Dr. Ferhat Özgür ile Türkiye’de Çağdaş Sanatın Dinamikleri", "Murat Germen ile Sanatsal Bir üretim Biçimi Olarak Mekan", "Antonio Cosentino ile Türkiye’de Çağdaş Sanatta Malzeme Çeşitliliği", "Doç. Dr. Zeynep Günsür ile Türkiye’de Beden ve Hareket Üzerine Yenilikçi İfadeler", "Bager Akbay ile Türkiye’de Yeni Medya Sanatı mı Günümüz Sanatı mı?" ve "Prof. Dr. Alper Maral ile Türkiye’de Çağdaş Sanatta Duysal Tasarım ve Disiplinlerarası Yaklaşımlar" adlı seminerler bulunuyor.

Seminer takvimi ve bilgi için İstanbul Modern'in www.istanbulmodern.org adresinden bilgi temin edilebiliyor.

Yorumlar (0)