"Atatürk'ü gördüğümde 20 yaşındaydım"

Atatürk'ü anlatan 106 yaşındaki Şükriye Bayram nine "Öldüğünde herkes ağladı, mevlid okuduk, dua ettik" dedi.

YAŞAM 10.11.2019, 10:09
"Atatürk'ü gördüğümde 20 yaşındaydım"

Bursa ilinin İnegöl ilçesinde yaşayan 106 yaşındaki Şükriye Bayram, yakından gördüğü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlattı. 106 yaşındaki Şükriye Bayram, "Mustafa Kemal Atatürk hayatını kaybettiğinde çok ağladık. Kendisi için Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okuttuk. Bugün rahat ediyorsak önce Allah'ın, sonra onun sayesinde rahat ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"O vefat ettiğinde 20 yaşlarındaydım"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 81. ölüm yıl dönümünde İnegöl'de Mustafa Kemal Atatürk'ü yakından gören 106 yaşındaki Şükriye nine o anları anlattı. İnegöl'e bağlı Hocaköy Mahallesi'nde oturan 1913 doğumlu Şükriye Bayram nine şöyle konuştu:
"İri biriydi, kafasında kadife bir şapka vardı. O zamanlar ben çalışıyordum. İnegöl'e geldi, ben de kendisini gördüm. O vefat ettiğinde ben 20 yaşlarında falandım. Duydum. Herkes çok ağladı. İnsanlar sokaklara döküldüler, çok üzüldüler. Bugün Atatürk sayesinde rahat rahat evlerimizde oturuyoruz, rahat rahat yaşıyoruz. Bakın hiçbir yerde bir tüfek patlamıyor. Atatürk öldüğünde ağladık, onun için Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okuttuk."

Yunan işgalini görmüş

Yunan işgaline de şahit olan 106 yaşındaki Şükriye nine, "Yunanlılar Kütahya'dan, Eskişehir'den geldiler. İnsanları sürdüler. Ben camdan bakıyordum çok korktum. Annem hemen beni camın önünden aldı bizlere bir şey yapmasın diye Yunanlılar. Yunanlılar, çok zulüm ettiler insanlara. Sonra Atatürk attı onları, buradan sürdü. O zamanlar çok fakirlik vardı, çalışmaktan kafamazı kaldırıp dünyaya bakamıyorduk. Daha sonra Eskişehir'de harp oluyor. Annem ve babam İnegöl'e geliyorlar. Burada yolda çeteler annemin ve babamın önünü kesiyorlar paralarını alıyorlar, sonra da babamı çok kötü dövüyorlar. Babam bu olaydan 40 gün sonra vefat etti." dedi.

"Erdoğan'ı çok seviyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini söyleyen 106 yaşındaki Şükriye Bayram, onu çok görmek istediğini de ifade ederek, "Çok bekledim gelirse onu görecem diye. Ama işi çıktı gelemedi. Çok işi var, hangisine bakacak. Allah yardımcısı olsun, ona çok dua ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)