Atakan'ı keşfeden kişi: Amacım bu değildi!

Okuduğu felsefe kitaplarıyla ilgili yaptığı yorumlarla dikkat çeken 10 yaşındaki Atakan Kayalar'ın videosunu paylaşarak Türkiye'ye tanıtan Fethi Çağıl, ''Izdırabımı ifade etmek istiyorum, tüketmeyelim ne olur" ifadelerini kullandı.

YAŞAM 23.02.2020, 22:23
Atakan'ı keşfeden kişi: Amacım bu değildi!

Atakan Kayalar'ın videosunu paylaşan spiker Fethi Çağıl, 10 yaşındaki çocuğun magazine malzeme edilmesinden dolayı kaygı duyduğunu ifade etti.

Atakan Kayalar ile yeni çıkan kitaplara göz atmak için girdiği kitabevinde tanıştıklarını söyleyen Çağıl Atakan'ın Jean-Jacques Rousseau'nun, "Toplum Sözleşmesi" isimli kitabı okuduğunu söylemesinin kendisinde "şok etkisi yarattığını" belirtti.

Bunun üzerine yaklaşık 2 saat kitabevinde kaldığını ve farklı konulardan konuştuklarını belirten Çağıl, paylaşımdan sonra sosyal medyada bu olayın "kurgu olduğu" yönünde iddiaların ortaya atılmasından da büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

"Amacım, farkındalık oluşturmaktı"

Çağıl, "Paylaşımı yapmaktaki amacım, kitap okuma noktasında farkındalık oluşturmaktı. Bunun dışında hiçbir beklentim yoktu. Olayın bu boyuta gelmesine de üzüldüm. Benim o paylaşımı yapmamdaki yegane amacım, sadece okuma konusunda farkındalık oluşturmaktı. Bu olay 10 yaşındaki bir çocuğun medyada, magazinsel olarak kullanılabileceğini, magazine malzeme edilebileceğini de bana düşündürttü. Buna da çok üzüldüğümü ifade etmek isterim. Etkileşim çoğaldığı andan itibaren videoyu silmeyi bile düşündüm. Ama sonradan dedim ki (Silmeyeyim, silersem başka yorumlar da yapılabilir)." dedi.

"Atakan'ın Youtube kanalı olduğunu da gördüm, üzüldüm"

"Zaten dünya tüketim toplumu oldu, insanı tüketmeyelim." diyen Çağıl, "Benim oradaki paylaşmak istediğim sadece farkındalıktı. Ben Atakan'ın Youtube kanalı olduğunu da gördüm, üzüldüm. Oraya baktım. Başka kitabevlerinden paylaşılmış farklı videoları da var. Niçin dolaştırılıyor onu da bilmiyorum. Merak da etmiyorum. Bana denk geldi orada. Benim tamamen iyi niyetle yaptığım bir paylaşımdı. Bu şekilde bir çocuğu farklı noktalarda konuşturanlar da bilmiyorum onlar da aynada kendilerine baksınlar. 'İnsan insanın kurdudur.' Bu bir Batı felsefesidir. Bunun doğru olduğu kanaatinde değilim." şeklinde konuştu.

"Tüketmeyelim ne olur, yanlış yerlere kanalize etmeyelim"

Çağıl, "Kesinlikle şunun altını çizmek istiyorum: Olayı çok farklı noktalara çekmek istiyorlar. 10 yaşında bir çocuk bu. Ben uzman değilim, uzmanlar karar verecektir ama insan insanın aynasıdır, dostudur, yardımcısıdır. Rica ediyorum, Atakan'a yardımcı olalım ve Atakan üzerine yorumları paylaşmayalım. Bunu ilk paylaşan, viral olacak şekilde çok kişi tarafından izlenecek şekilde ona neden olan birisi olarak ızdırabımı ifade etmek istiyorum: Tüketmeyelim ne olur. Yanlış yerlere kanalize etmeyelim. Yanlış şekilde değerlendirmeyelim. Binlerce direkt mesaj, binlerce yorum, hakaretler, küfürler... Ben de insanım. Ne için paylaştığımı biliyorum. Tüketmeyelim." dedi.

Yorumlar (0)