"Ata'ya Saygı" zinciri bu kez sosyal mesafeli oluşturuldu!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 82'nci yıl dönümü için İstanbul'da sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde "Ata'ya Saygı" zincirinin oluşturulduğu görüldü. 

YAŞAM 10.11.2020, 13:57
"Ata'ya Saygı" zinciri bu kez sosyal mesafeli oluşturuldu!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 82'nci yıl dönümü için bugün İstanbul'da da anma törenleri düzenlendi.

Kadıköy ilçesinde saat 09.05'te "Ata'ya Saygı" zinciri oluşturuldu. Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı sahil arasında kurulan zincir, bu kez yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildi. 

Vatandaşların "bayrak bayrağa" tutuştuğu görülen "Ata'ya Saygı" zincirinin neredeyse 6.5 kilometre uzunluğunda olduğu fark edildi. Denizde bulunan su jetleri, kanolar ve teknelerin saat 09.05'te sirenlerini çaldıkları duyuldu. Dalgıçların da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini ve Türk bayraklarını denizin altında açtıkları görüldü. 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olunduğunu göstermek, onun belirlediği amaçlar doğrultusunda çalışılacağını ve bıraktığı mirasa sahip çıkılacağını göstermek üzere "Ata'ya Saygı" zincirinin oluşturulduğunu ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) koşullarına uygun olarak "el ele" değil, "bayrak bayrağa" tutuşulduğunu ifade etti. 

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, Kadıköy'de yaşayan vatandaşların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan saygılarını göstermek için zincire katıldığına dikkat çekerek, bu etkinliğin her yıl "el ele" gerçekleştirildiğini ancak bu yıl söz konusu etkinliğin "bayrak bayrağa" olduğunu belirtti. 

Nurdan Keçesi isimli vatandaş, bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmaya geldiklerini belirterek, her sene olduğu gibi bugün de Türkiye'nin yas tuttuğunu söyledi.

Caddebostan Gönüllü Evi'nin başkanlığını yürüten Cansu Hondor, her sene gerçekleştirilen "Ata'ya Saygı" zincirinin yürekleri kabarttığını belirterek, yalnızca Kadıköy'ün değil tüm İstanbul'un zincire katıldığını ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andığını ifade etti. 

Öte yandan, "Ata'ya Saygı" zinciri havadan görüntülendi.

Yorumlar (0)