Askerdeyken yediği tokat yüzünden 55 senedir çay içmiyor!

75 yaşındaki Kilisli Mustafa Berksözlü, askerdeyken şeker istediği için tokat yediğinden beri çay içmiyor ve çay içmek yerine idam edilmeyi tercih ettiğini söylüyor.

YAŞAM 07.11.2019, 15:55 11.11.2019, 11:42
Askerdeyken yediği tokat yüzünden 55 senedir çay içmiyor!

75 yaşındaki Mustafa Berksözlü, Kilis’te yemenicilik yapıyor ve yaklaşık 55 yıl önce onu çok etkileyen bir olay yaşadı. 24 Mart 1964 tarihinde Sivas’ta askerliğini yaparken çayına şeker atmak istediğinde bir asker ona tokatla cevap verdi.

"Kantine kafanı uzat"dedi

O günden beri yani yaklaşık 55 yıldır inadı yüzünden çay içmeyen Mustafa Berksözlü, şöyle anlatıyor:
"Sivilken dışarı çıktığında çayın fiyatı 25 kuruş, askerdeyken de 10 kuruş, şekeri kerpetenle bölüp çaya atıyorlar. E tabii, şekeri de az attıkları için tadı çok acı oluyor. Benden daha kıdemli askere “Komutanım bana biraz daha şeker koy ben sana 25 kuruş vereyim.”dedim. Bana nereli olduğumu sordu, ben de söyledim. Sonra “Kantine kafanı uzat” dedi, uzattım. Bana “Senin baban muhtarlık mı yapıyor, sende sarı öküz parası mı var?” dedi ve beni tokatladı.


 
 Alır bardağı yere fırlatırım

Beraber askerlik yaptığım arkadaşımla askerden kaçmaya karar verdik ama 15 dakika sonra bu fikirden vazgeçtim. Sonra kendi kendime “Bir daha çay içersen sen insan değilsin.” dedim ve o günden beri ağzıma çay sürmedim. Bir yere misafirliğe gittiğim de çay ikram etseler de içmem, başka şeyler içerim, kahve içerim, meyve suyu içerim ama çayı ağzıma sürmem. Evde hanım çay koysa önüme, o bardağı alır yere fırlatırım. Bana deseler ki çay içmezsen seni asacağız, idam edeceğiz, derim ki asın yeter ki çay içmemi istemeyin.”


 

Yorumlar (0)