Asker uğurlamak yasaklanmıştı ama...

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yasak getirilen asker uğurlamaları devam ediyor. 

YAŞAM 14.08.2020, 10:15 14.08.2020, 10:18

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bazı toplu etkinliklere yasak getirilmişti. O etkinliklerden biri de asker uğurlamaları olmuştu. İstanbul Valiliği tarafından kentte düzenlenen asker uğurlama etkinlikleri sınırlandırılmıştı. 

Fakat İstanbul'da yaşayan vatandaşlar yasak dinlemiyor. Valilik tarafından sık sık uyarıda bulunulsa da asker uğurlamaları maskesiz ve sosyal mesafesiz yapılıyor. 

İstanbul’un Avcılar, Sultanbeyli ve Bağcılar gibi ilçelerinde bazı vatandaşların maske takmadan ve sosyal mesafe kuralına riayet etmeden, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) umursamayarak halay çektikleri görüldü. 

Hatta vatandaşlardan birinin havai fişeği evlere doğru fırlattığı fark edilirken, bazı kişilerin de meşaleler ile trafiği tehlikeye attığı görüldü. 

Bazılarının tedbirleri umursamadan eğlendikten sonra konvoy oluşturduğu, daha sonra arabalarından inerek vatani görevini yerine getirecek olan kişiyi havaya fırlattıkları ve trafiği birbirine kattıkları fark edildi.  

Söz konusu gruptakiler, hem kendilerinin hem de diğer insanların hayatlarını tehlikeye attıklarını düşünmeden, dörtlü sinyalleri yakarak şeritlere dağıldı.

Magandalar, bu da yetmezmiş gibi patinaj çekerek tozu dumana kattı. Bir kişi de elindeki silahla birçok kez ateş açtı. Bütün kuralları çiğneyen magandaların drift yaptıkları ve diğer insanların tepkisini çektikleri de görüldü. 

Söz konusu görüntülerin yayılmasının ardından polis ekipleri, bu kişileri yakalamak üzere harekete geçti. 

Yorumlar (0)