Asker selamı vererek rekor kırdı!

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve şehitler için rekor denemesi yapmak üzere dün akşam saat 19.00'da canlı heykel gösterisine başlayan performans sanatçısı Yunus İşçi (26), 24 saati doldurarak rekor kırdı.

YAŞAM 29.10.2019, 21:38 30.10.2019, 00:57
Asker selamı vererek rekor kırdı!

Performans sanatçısı Yunus İşçi, "24 saatlik bir meditasyondu. Arkadaşlarım bana gazetelerde çıktığımı, birçok yerde insanların haberleri olduğunu söyledi. Bunu yapmamızdaki amaç, Cumhuriyet ve şehitlerimiz içindi, umarım amacına ulaşmıştır. Çünkü İzmir halkı her zaman yanımda oldu ve sokak sanatçılarına da her zaman destek çıktı. Ben İzmir halkına çok teşekkür ediyorum, 24 saat zorlandığımı düşünemeyeceğim." ifadelerini kullandı.

"Karnım acıktığında şehitlerimizin yedikleri öğünü hatırladım"

Gece soğuk olduğunda Sarıkamış'taki şehitleri düşündüğünü belirten İşçi, şu ifadeleri kullandı:

"Karnım acıktığında Çanakkale'deki şehitlerimizin yedikleri öğünü hatırladım. Çok duygu yüklü anlar yaşadım, biz Mimus Performans Sanatlarıyız, ben bu atölyenin kurucu üyesiyim. Şunu demek istiyorum bizler sokakta yıllardır, kadına karşı şiddete hayır dedik, Emine Bulut cinayetleri olmadan önce, Soma'da işçi haklıdır dedik, Soma katliamı olmadan önce, birçok şeye hayır dedik ve hayır demeyede devam edeceğiz.

Ben İzmir halkına çok teşekkür ederim. Guinness gerçekten umrumda değil, beni bu ülke ve İzmir çok ilgilendiriyor. Çünkü ben İzmir'de çok özgür bir sanatçıyım ve özgür olmaya da devam ediyorum. Guinness olursa olabilir, ülkemi temsil etmek isterim. Daha önce ülkemizi 5 ülkede temsil ettik ve temsil etmeye de devam edeceğiz."

Performans sanatçısı İşçi, yaptığı açıklamanın ardından meydana gelen ambulansa götürüldü.

Burada sağlık kontrolleri tamamlanan İşçi, ambulanstan inerek vatandaşlara yeniden asker selamı verdi. 

Yorumlar (0)