Asker de kucağındaki çocuk da şehit oldu

Tunceli'de PKK'ya ait patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu'nun 2 yıl önce kucağında poz verdiği askerin de şehit olduğu belirlendi.

YAŞAM 17.07.2019, 15:42 08.09.2019, 16:59
Asker de kucağındaki çocuk da şehit oldu

Tunceli ilinin Pülümür ilçesinde 18 Nisan 2017 tarihinde polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman, 13 Ocak 2017'de bir operasyon dönüşü 6 yaşındaki Ayaz Güloğlu'nu kucağına alarak poz vermiş.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman, fotoğrafı sosyal medya hesabından "Sen yeter ki bir adım at, o sana koşarak gelecek..." notuyla paylaştığı görüldü.

Ovacık İlçe Jandarma personeliyken bölge halkı tarafından bilhassa çocuklar tarafından çok sevilen şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman, sosyal medya hasıbandan yaptığı bu paylaşımın ardından, 18 Nisan 2017 tarihinde Tunceli ilinin Pülümür ilçesinde yaşanan helikopter kazasında şehit oldu.

Kaza yapan helikopterde, 7 polis memuru, 1 hakim ve 3 kişilik mürettebat da şehit olmuştu.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın o gün 6 yaşında olan Ayaz Güloğlu ile poz verdiği fotoğraf, şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın arkadaşları tarafından sosyal medya hesaplarından da yayınlandı.

Paylaşımların ardından sosyal medya kullanıcıları da bu acı tesadüfün yansıdığı kareye ilişkin duygu dolu yorumlar yaptılar.

Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç köyünün Çakılyayla mezrasında bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca araziye önceden yerleştirilen patlayıcıya basan çocuklardan 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu ve 4 yaşındaki Nupelda Güloğlu şehit olmuştu.

Yorumlar (0)