Asistan doktor hastası tarafından jiletlendi!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Fizik Tedavi Bölümü'nde görevli Asistan Dr. Kadir Songür, bir hafta önce ilaç yazdığı kişi tarafından jiletle saldırıya uğradı. Çalıştığı hastanede tedaviye alınan Songür'ün hayati tehlikeyi atlattığı kaydedildi.

YAŞAM 17.10.2019, 11:54
Asistan doktor hastası tarafından jiletlendi!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fizik tedavi biriminde görevli asistan doktor Kadir Songür (24), hastası B.K. tarafından jiletle boğazından yaralandı. Boynuna aldığı darbenin ardından hemen müdahale edilen genç asistan doktorun hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. 

Tehdit ettiği öğrenildi

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Fizik Tedavi Bölümü'nde meydana geldi. İddiaya göre, geçen hafta diz ağrısı sebebiyle geldiği hastanede Asistan Dr. Kadir Songür tarafından kendisine ilaç yazılan Bayram K., "Yazdığın ilaç ağrımı geçirmezse, o zaman görürsün" diye tehdit ederek hastaneden ayrıldı.

Yanında getirdiği jiletle saldırdı

Bugün yine hastaneye gelen Bayram K., Songür'ün odasına girip yanında getirdiği jiletle saldırıda bulundu. Boğazından jiletlenip kanlar içinde kalan Kadir Songür'e, çalıştığı hastanedeki meslektaşları ilk müdahalede bulundu. Jiletin koroner damara hasar vermediği ancak derin kesik oluştuğu kaydedildi. Olay yerinden kaçan Bayram K. ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

"Sağlıkta şiddet kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir"

Dehşet verici olay hakkında açıklama yapan Sağlık Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, şunları söyledi:

"Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak Bakanlığımıza ve diğer ilgili birimlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik paylaştığımız önerilerin dikkate alınması gerektiğini bir kez daha, ısrarla yineliyoruz. Hukuki düzenlemelerin, geliştirilerek uygulanmasını ısrarla talep ediyoruz. Doktor arkadaşımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, doktorumuza saldıran kişinin, hak ettiği cezayı alması anlamında her türlü hukuki desteği vereceğimizi buradan ifade ediyorum. Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir. Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Halkımızın şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olma ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa çağırıyoruz. Başta Sağlık Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere, sorumluluk sahibi konumundaki her kurum ve kuruluş bu yönde gerekli adımları atmalı, müeyyideleri hayata geçirmeli ve şiddetin kökünü kazıyıncaya kadar çalışmalar ciddiyetle sürdürmelidir."

"Sağlıkta şiddet yasası bir an önce çıkartılmalı"

Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol ise şu ifadeleri kullandı:

"7/24 hizmet veren sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddet artarak devam ediyor. Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu gün saat 15.10 sularında meydana gelen olayda Fizik Tedavi Asistanımız Dr. Kadir Songür hasta tarafından kesici bir aletle şah damarına yakın bölgeden kesilmesi vahşetin geldiği noktaya anlatma açısından çok önemlidir. Kesici alet bir milim daha kaysa doktor arkadaşımızın şah damarı kesilerek belki de hayatını kaybetmesine sebep olacak. Yıllardır söylüyoruz; sağlıkta şiddet yasası bir an önce çıkartılmalı. Görevi başındaki memura şiddet uygulayan kişi ve kişilere mutlaka hapis cezası getirilmeli. Hiçbir gerekçe sağlık çalışanına şiddet uygulamayı haklı kılmaz. Arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz."

Yorumlar (0)