Asırlık tespihler 25 bin TL’den alıcısıyla buluşuyor

Bursa’da Hasan Yılmaz’ın sattığı 1 asırlık kehribar tespihler 25 bin TL’den alıcı buluyor.

YAŞAM 20.06.2021, 13:36 20.06.2021, 18:04
Asırlık tespihler 25 bin TL’den alıcısıyla buluşuyor

Bursa’da Gümüşçüler Çarşısı’nda 20 senedir tespit satışı yapan Hasan Yılmaz’ın 100 senelik kehribar tespihleri 4 bin TL ile 25 bin TL arasında değişen fiyatlarıyla alıcısıyla buluşuyor.

Arap müşteriler tercih ediyor

Tespihlerin değerinin çok fazla olduğunu söyleyen Yılmaz bu tespihleri en çok durumu iyi vatandaşların ve özelliklere Arap müşterilerin tercih ettiğini söylüyor. Özel kutularında koruduğu asırlık tespihleri özel müşterilerinin beğenisine açan Yılmaz, tespih meraklılarına bu tespihleri satıyor. Şimdiye dek birçok kişinin kullandığı tespihler meraklılarınca aranıp bulunarak yüksek fiyatlardan alınıyor.

Fiyatı 500 dolar – 3 bin dolar arasında değişiyor

100 sene önce bu tespihlerin yapıldığını söyleyen Hasan Yılmaz, “Otomatik tezgahlar yokmuş eskiden, bu tespihler bütünüyle el işçiliğiyle yapılıyormuş. Eksiden plastik olmadığından kehribardan yapılıyordu bu tespihler. Bu zamana dek çok fazla sahibi olmuş. Son olarak ise bizim elimize geldi. 100 yıldır kehribar tespihleri 500 ve 3 bin dolar arasında değişkenlik gösteren fiyatlarla satışa sunuyoruz. Tespihlerimizi genellikle durumları iyi olan vatandaşlar veya Arap müşterilerimiz gelip alıyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)