Aşırı sıcaklar ne zaman gidecek?

İç Anadolu'da 4 il için sıcak hava uyarısı yapılırken, Doğu Anadolu'da da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bildirildi.

YAŞAM 04.09.2020, 10:32 04.09.2020, 16:50
Aşırı sıcaklar ne zaman gidecek?

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünün uyarıda bulunduğu Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 8-12 derece üzerinde seyredecek.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tahmin ve değerlendirmelerine göre, geçtiğimiz hafta cuma gününden bu tarafa Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, daha da sıcaklık artışıyla etkisini yarına kadar sürdürecek.

Yarın gidiyor

Cumartesi gününden itibaren kavurucu sıcaklıklar azalarak mevsim normalleri civarına inecek.

Rekor gelebilir

Hava sıcaklıkları yarın Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de "eylül ayında kaydedilmiş uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerleri"ne yaklaşacak, hatta yer yer üzerine çıkacak.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, sıcak hava dalgası sebebiyle güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ila 16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamasını öneriyor. Uyarıda özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara "sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları" önerisinde bulunuluyor.

Yorumlar (0)